Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Χρ. Τριαντόπουλος: Οι Βόρειες Σποράδες στο σχέδιο υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα
Χρ. Τριαντόπουλος: Οι Βόρειες Σποράδες στο σχέδιο υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα

Χρ. Τριαντόπουλος: Οι Βόρειες Σποράδες στο σχέδιο υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα

Η ανακοίνωσε χθες, Παρασκευή, το υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα, προκειμένου η χώρα να τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού.

Το περιλαμβάνει πρωτόκολλα της ενιαίας υγειονομικής κάλυψης των νησιών της χώρας και αφορά σε δράσεις αναφορικά με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα ατομικής προστασίας, τη διασύνδεση με νοσοκομεία COVD-19, την πρόσβαση σε τεστ για τον ιό και την ενίσχυση του συστήματος διακομιδών.

Ο  , Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, επικεντρώθηκε στην ενδυνάμωση των Βορείων Σποράδων και των δομών υγείας τους.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:«Ανακοινώθηκε από την και τους αρμόδιους Υπουργούς, το σχέδιο υπηρεσιών υγείας για τη νησιωτική χώρα, στο πλαίσιο και της τουριστικής περιόδου. Σε ένα σχέδιο στο οποίο, όπως είχαμε αναφέρει και στους φίλους των νησιών μας, περιλαμβάνονται και οι Βόρειες Σποράδες και οι που μέρα με την μέρα ενδυναμώνονται από τους αρμόδιους, τόσο σε περιφερειακό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, στο σχεδιασμό εντάσσεται και η συγκρότηση κινητής ομάδας και η εγκατάσταση μικρού αναλυτή στη Σκιάθο (Point of Care – PRC Testing), η οποία θα εξυπηρετήσει πραγματικές ιατρικές ανάγκες σε οξέα περιστατικά με λοίμωξης COVID-19 και θα συνεισφέρει στη διαμόρφωση αισθήματος ασφάλειας τόσο των μόνιμων κατοίκων των νησιών μας, όσο και των επισκεπτών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η προσπάθεια συνεχίζεται με τη συνεργασία και σύμπραξη όλων».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εγκαινιάστηκε το Πολιτιστικό Κέντρο Καλών Νερών #ΠολιτιστικόΚέντροΚαλώνΝερών - https://t.co/QFzt00Tzjb -

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα 19χρονος στη Ν. Αγχίαλο #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/y4HHtQH4E7 -

  • Βολιώτης πλήρωσε για #πατίνι που δεν έλαβε #πατίνι - https://t.co/JtYUmCR9RL -

"Αλιεύοντας" την είδηση