Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Αύξηση δρομολογίων ζητούν οι τρεις δήμαρχοι των Β. Σποράδων
Αύξηση δρομολογίων ζητούν οι τρεις δήμαρχοι των Β. Σποράδων

Αύξηση δρομολογίων ζητούν οι τρεις δήμαρχοι των Β. Σποράδων

Αγωνιούν για την δυσκολία  μετακίνησης των κατοίκων  των νησιών των Β. Σποράδων  από και προς τον Βόλο   οι τρεις δήμαρχοι (Σκιάθου-Σκοπέλου-Αλοννήσου) και αυτό εξέφρασαν  με επιστολή τους προ τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη.

Στην επιστολή τους αναφέρουν ότι η μετακίνηση των κατοίκων είναι πολύ δύσκολη  με τα σημερινά δεδομένα, λόγω του ότι, σύμφωνα με το πρωτόκολλο, επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο 52 επιβατών με το πλοίο της γραμμής και για τα τρία τα νησιά.

‘Έτσι πολλοί κάτοικοι των νησιών που θέλουν να ταξιδέψουν από και προς το Βόλο για λόγους υγείας, ή για άλλους σημαντικούς λόγους να μην βρίσκουν εισιτήρια καθώς ο αριθμός τους είναι πολύ περιορισμένος.

Οι δήμαρχοι των νησιών ζήτησαν από τον υπουργό να παρέμβει άμεσα ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί, είτε με αύξηση των δρομολογίων του υπάρχοντος πλοίου, είτε με την δρομολόγηση και δεύτερου πλοίου στη γραμμή.

Η ανησυχία των δημάρχων γίνεται ακόμη πιο έντονη λόγω  του ότι πλησιάζει η εκκίνηση της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου οπότε και η ζήτηση μετακίνησης από και προς τα νησιά θα είναι μεγαλύτερη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Μεϊκόπουλος: «Πάλι από την αρχή για το νέο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου;» - https://t.co/bzDID7YP2N -

  • Ανοίγει, σήμερα, η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους Οδοντιάτρους της Μαγνησίας - https://t.co/KMpPw3LVH6 -

  • Ποσό 291.200  ευρώ στο ΚΕΘΕΑ Πιλότος Βόλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/x0kjN81v1Y -

"Αλιεύοντας" την είδηση