Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ στη Σκιάθο
Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ στη Σκιάθο

Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ στη Σκιάθο

Αυτοψία στα έργα που υλοποίησε και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Σκιάθο, πραγματοποίησε την Παρασκευή 3-7-2020 η αεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Θ. Τζούμα, τον εντεταλμένο σύμβουλο Βορείων Σποράδων Αθ. Ζλατούδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Σκιάθου.

Η κ. Κολυνδρίνη αρχικά επισκέφθηκε τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Αναλυτικά επισκέφθηκε, το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, την περιοχή Ξάνεμος όπου έγιναν εργασίες βελτίωσης της οδού από το αεροδρόμιο μέχρι την , κτιριακές υποδομές και τον αύλειο χώρο παιδικού σταθμού όπου έγιναν παρεμβάσεις για τη βελτίωσή τους, την περιοχή Αγ. Τριάδα όπου έγιναν αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων και παιδικής χαράς.

Επίσης έχουν ολοκληρωθεί τα έργα, αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του Δημοτικού σταδίου Σκιάθου, διασύνδεση υδρευτικών γεωτρήσεων Σκιάθου με δεξαμενή νερού ύδρευσης, προμήθεια εξοπλισμού για το 2/θ ειδικό δημοτικό σχολείο Σκιάθου και για το τμήμα ένταξης Γυμνασίου Σκιάθου, η μελέτη έργων αλημμυρικής προστασίας σε χειμάρρους της Σκιάθου, συντήρηση επαρχιακής οδού Σκιάθου-Κουκουναριών Α΄φάση.

Ακολούθως πραγματοποίησε στα εν εξελίξει έργα, μεταξύ αυτών, στην κατασκευή έργων διευθέτησης ρεμάτων Σκιάθου, στο Σκιάθου, όπου έγινε προμήθεια νέου εξοπλισμού, στις εργασίες πεζοδρόμησης στο πλαίσιο του έργου συντήρηση οδού Σκιάθου-Κουκουναριών Β΄φάση, προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ και στις τεχνικές εργασίες στη Μ. Άμμο.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τις υπηρεσίες μας, τον Δήμο και τη ΔΕΥΑ Σκιάθου προχωρούμε στην υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών για το νησί. Είναι έργα χρήσιμα και ουσίας. Πρόκειται για έργα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα και είναι αιτήματα της τοπικής κοινωνίας».

Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις τόσο με το Δήμο Σκιάθου, όσο και με τη ΔΕΥΑ Σκιάθου, για μια σειρά έργων, όπως:

  • ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΒΙΟΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΩΝ ΧΩΡΙΣΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ

  • ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

  • ΣΥΜΠΛΗΡΩΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

  • ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΕΕΛ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ -ΤΡΟΥΛΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ' – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΙ – ΥΠΟΕΡΓΟ 1 – ΑΝΤΙΚΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ ΣΚΙΑΘΟΥ

  • ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΕΕΛ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ -ΤΡΟΥΛΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ' – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΙΙ –

  • ΥΠΟΕΡΓΟ 2 – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ & ΤΡΟΥΛΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ- Β' ΦΑΣΗ

  • ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΕΕΛ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ -ΤΡΟΥΛΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ' – ΠΡΟΣΚΛΗHΣ II – ΥΠΟΕΡΓΟ 3 – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΕΓΚΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ (ΕΕΛ) ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΩΝ

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση