Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ στα έργα της Σκοπέλου
Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ στα έργα της Σκοπέλου

Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ στα έργα της Σκοπέλου

Τα ολοκληρωμένα και εν εξελίξει έργα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Σκόπελο, επισκέφθηκε την Τετάρτη 2-7-2020, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων , συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμ. Περίσση, τον εντεταλμένο σύμβουλο Βορείων Σποράδων Αθ. Ζλατούδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Η κ. Κολυνδρίνη αρχικά επισκέφθηκε τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Αναλυτικά επισκέφθηκε, την περιοχή Τρούλος όπου έγιναν εργασίες βελτίωσης οδοστρώματος, την τοπική κοινότητα Ν. Κλήματος όπου έγινε ανάπλαση και ηλεκτροφωτισμός πεζοδρομίων, τους Οικισμούς Σκοπέλου και Γλώσσας όπου έγιναν εργασίες ανακατασκευής καλντεριμιών, ενώ περιόδευσε σε περιοχές της Σκοπέλου όπου έγιναν αναπλάσεις και παιδικές χαρές.

Ακολούθως πραγματοποίησε στα εν εξελίξει έργα. Αρχικά στο έργο «Ανάπλαση, διαμόρφωση και διευθέτηση ομβρίων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σκοπέλου», προϋπολογισμού 920.000,00 ευρώ. Μεταξύ των εργασιών, θα γίνουν, κατασκευή αγωγού ομβρίων, επίστρωση κυβόλιθων εντός του παραλιακού δρόμου από είσοδο παλιού λιμανιού, κατασκευή νέου ασφαλτικού οδοστρώματος, κατασκευή πλακόστρωτων, τοποθέτηση έγχρωμων πλακών δαπέδου για ΑμΕΑ.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε στις της υφιστάμενης οδού Ελαιοτριβείο Αντωνίου-Κεραμωτό-Μαρκ-Χονδρογιώργη-Περιβολιού, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ. Οι εργασίες αφορούν σε διαπλάτυνση της οδού, κατασκευή τάφρου, οδοστρωσίας και ασφαλτικές.

Σε εξέλιξη επίσης είναι το έργο ς Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων με χρηματοδότηση 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ένα έργο το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί και στους τρεις νησιωτικούς Δήμους, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Σε εξέλιξη είναι και το έργο κατασκευής αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλος, προϋπολογισμού 108.000,00 ευρώ, με στόχο την επέκταση του δικτύου ύδρευσης.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε: «Σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα ουσίας, σύμφωνα με τα αιτήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Με σχέδιο και προγραμματισμό παρεμβαίνουμε στα νησιά μας με έργα που ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική τους, σε απόλυτη συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τους Δήμους και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες».

Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις τόσο με το Δήμο Σκοπέλου, όσο και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου, για μια σειρά έργων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΑΦΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΙΟΣ
  • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
  • ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΝΩΝΤΑ
  • ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
  • ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ – ΠΑΝΟΡΜΟΥ – Ν. ΚΛΗΟΣ
  • ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ – Σ.Μ.Α.Υ. ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
  • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
  • ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Τ.Δ. ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
  • ΑΝΤΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
  • ΑΝΤΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ Ν. ΚΛΗΟΣ
  • ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Δ. ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
  • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΛΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση