Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ στα έργα της Σκοπέλου
Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ στα έργα της Σκοπέλου

Αυτοψία αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ στα έργα της Σκοπέλου

Τα ολοκληρωμένα και εν εξελίξει έργα της στη Σκόπελο, επισκέφθηκε την Τετάρτη 2-7-2020, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Σκοπέλου Σταμ. Περίσση, τον εντεταλμένο σύμβουλο Βορείων Σποράδων Αθ. Ζλατούδη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας και του Δήμου.

Η κ. Κολυνδρίνη αρχικά επισκέφθηκε τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Αναλυτικά επισκέφθηκε, την περιοχή Τρούλος όπου έγιναν εργασίες βελτίωσης οδοστρώματος, την τοπική κοινότητα Ν. Κλήματος όπου έγινε ανάπλαση και πεζοδρομίων, τους Οικισμούς Σκοπέλου και Γλώσσας όπου έγιναν εργασίες ανακατασκευής καλντεριμιών, ενώ περιόδευσε σε περιοχές της Σκοπέλου όπου έγιναν αναπλάσεις και παιδικές χαρές.

Ακολούθως πραγματοποίησε αυτοψία στα εν εξελίξει έργα. Αρχικά στο έργο «Ανάπλαση, διαμόρφωση και διευθέτηση ομβρίων υδάτων εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Σκοπέλου», προϋπολογισμού 920.000,00 . Μεταξύ των εργασιών, θα γίνουν, κατασκευή αγωγού ομβρίων, επίστρωση κυβόλιθων εντός του παραλιακού δρόμου από είσοδο παλιού λιμανιού, κατασκευή νέου ασφαλτικού οδοστρώματος, κατασκευή πλακόστρωτων, τοποθέτηση έγχρωμων πλακών δαπέδου για ΑμΕΑ.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε αυτοψία στις εργασίες ασφαλτόστρωσης της υφιστάμενης οδού Ελαιοτριβείο Αντωνίου-Κεραμωτό-Μαρκ-Χονδρογιώργη-Περιβολιού, συνολικού προϋπολογισμού 1 εκ. . Οι εργασίες αφορούν σε διαπλάτυνση της οδού, κατασκευή τάφρου, οδοστρωσίας και ασφαλτικές.

Σε εξέλιξη επίσης είναι το έργο δημιουργίας Μονάδας Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων με 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Ένα έργο το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί και στους τρεις νησιωτικούς Δήμους, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Σε εξέλιξη είναι και το έργο κατασκευής αγωγού ύδρευσης στην περιοχή Στάφυλος, προϋπολογισμού 108.000,00 ευρώ, με στόχο την επέκταση του δικτύου ύδρευσης.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη ανέφερε: «Σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα ουσίας, σύμφωνα με τα αιτήματα και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Με σχέδιο και προγραμματισμό παρεμβαίνουμε στα νησιά μας με έργα που ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική τους, σε απόλυτη συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, τους Δήμους και τις Τεχνικές μας Υπηρεσίες».

Παράλληλα η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υπογράψει προγραμματικές συμβάσεις τόσο με το Δήμο Σκοπέλου, όσο και με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και τη ΔΕΥΑ Σκοπέλου, για μια σειρά έργων. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

 • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΤΑΦΥΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΙΟΣ
 • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ Υ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑΔΩΝ
 • ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΘΩΡΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥ ΑΓΝΩΝΤΑ
 • ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
 • ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΙΚΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ – ΠΑΝΟΡΜΟΥ – Ν. ΚΛΗΜΑΤΟΣ
 • ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ – Σ.Μ.Α.Υ. ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
 • ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
 • ΔΙΚΤΥΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Τ.Δ. ΓΛΩΣΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
 • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
 • ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Υ ΑΜΙΑΝΤΟΣΩΛΗΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ Ν. ΚΛΗΜΑΤΟΣ
 • ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ Τ.Δ. ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
 • ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΠΟΧΙΑΚΗΣ ΠΛΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

 

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση