Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”, “Κακοποίηση-Παραμέληση Παιδιού” και “Ο σχολικός εκφοβισμός”
“Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”, “Κακοποίηση-Παραμέληση Παιδιού” και “Ο σχολικός εκφοβισμός”

“Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”, “Κακοποίηση-Παραμέληση Παιδιού” και “Ο σχολικός εκφοβισμός”

Σειρά ομιλιών στο και το Λύκειο Σκιάθου

Μετά από πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου ‘Η Σκιάθος΄, προς τον οργανισμό ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού', πραγματοποιήθηκε το διάστημα 17-20 Απριλίου, μια σειρά ομιλιών με τα εξής θέματα “Ασφάλεια στο ”, “Κακοποίηση-Παραμέληση Παιδιού” και “Ο σχολικός εκφοβισμός”, κατά τη διάρκεια των διδακτικών ωρών, στο και το Λύκειο, για περισσότερους από 400 .

Η πρόταση συνς με τον οργανισμό ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού', προέκυψε από τις σοβαρές ανάγκες σε θέματα υποστήριξης, που έχει εντοπίσει ο σύλλογος, μέσα από την πολύχρονη δράση του, ο οποίος υποστηρίζεται από την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, κα Άρια Σεβλιανού, η οποία βρίσκεται στο Κ.Υ., με απόσπαση από το Νοσοκομείο του Βόλου για δύο χρόνια και επιτελεί σημαντικό έργο από τη θέση της.

Η τουριστική δραστηριότητα λόγω της εποχικότητας και των μεγάλων πληθυσμιακών αλλαγών, σε συνδυασμό με το μεγάλο αριθμό οικονομικών μεταναστατών, είτε εποχικών και μόνιμων, είτε εσωτερικής ή εξωτερικής μετανάστευσης, διαταράσουν τις ισσοροπίες της τοπικής κοινωνίας και κατ'επέκταση το οικογενειακό περιβάλλον, με παραβατικές συμπεριφορές σε πολλές περιπτώσεις, για ορισμένες από τις οποίες έχει ενεργήσει ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού'.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, της αεροπορικής εταιρείας sky express, και των ακτοπλοϊκών εταιρειών ΑΝΕΣ/ΠΡΩΤΕΑΣ και Hellenic Seways.

Για τη συν και την ανταπόκριση, ο πολιτιστικός σύλλογος ‘Η Σκιάθος', ευχαριστεί τον Γρηγόρη Λιογγαρίδη, συντονιστή του Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής Επέμβασης Θεσσαλίας, του οργανισμού ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού', την διευθύντρια του Μαρία Καραγιαννοπούλου και τον διευθυντή του Λυκείου Λεωνίδα Τζαβαλιά.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από την Βάσω Χατζή, ψυχολόγο του τμήματος ς και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών, του οργανισμού ‘Το Χαμόγελο του Παιδιού', σε συνεργασία με τα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ομιλία ανοιχτή στο κοινό, με θέμα τον ρόλο των γονέων στην πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης-παραμέλησης παιδιού, την Πέμπτη 19 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν η Βάσω Χατζή, η οποία αναφέρθηκε στις δράσεις και στους στόχους του οργανισμού καθώς και στο φαινόμενο της παραμέλησης και κακοποίησης του παιδιού, η Άρια Σεβλιανού, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Υγείας Σκιάθου και οικογενειακή θεραπεύτρια-MSc ψυχικής υγείας, η οποία τόνισε πως τα προγράμματα πρόληψης θα πρέπει να απευθύνονται στην οικογένεια, στην κοινότητα και στο σχολείο, και πως το σίγουρο είναι ότι η ουδετερότητα στο πρόσωπο της βίας δεν βοηθάει καμμία πλευρά και η Στεφανία Ξυδιά, κοινωνιολόγος ειδική σε θέματα διαχείρισης παιδιών ΑΜΕΑ, μίλησε για το σπουδαίο έργο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αλλά και άλλων οργανισμών στο θέμα αυτό, την ανάγκη κοινωνικοποίησης των γονέων και την ύπαρξη δυναμικών συλλόγων γονέων στα σχολεία ως των παιδιών, για τη σωστή χρήση του ίντερνετ τόσο από τους γονείς όσο και από τα παιδιά.

Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς γύρω από τα ζητήματα που τέθηκαν από τις τρεις ομιλήτριες και τονίστηκε η αναγκαιότητα του ρόλου της κοινωνικής λειτουργού στις επαρχίες ως ασπίδα προστασίας πριν μια κατάσταση καταλήξει σε ανώνυμη καταγγελία.

Οι γονείς με απαράμιλλο ενδιαφέρον άκουσαν τις εισηγήσεις και συμμετείχαν θερμά σε ένα ζήτημα που μας αφορά όλους τους. Όπως εκείνοι υπήρξαν οι δέκτες πληροφοριών στην εκδήλωση έτσι ακριβώς θα γίνουν οι πομποί μεταφέροντας το μήνυμα και στους υιπους γονείς που απουσίαζαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση