Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Aποζημιώσεις για αποκατάσταση ζημιών στη Σκόπελο
Aποζημιώσεις για αποκατάσταση ζημιών  στη Σκόπελο

Aποζημιώσεις για αποκατάσταση ζημιών στη Σκόπελο

 

Τη διαβεβαίωση ότι θα δοθούν οι αποζημιώσεις στους κατοίκους της Σκοπέλου, για τις που υπέστησαν από τις καταστροφικές του Σεπτεμβρίου του 2015, μόλις ολοκληρωθούν οι εκκρεμότητες του 2014, έλαβε από την υφυπουργό Οικονομικών, , ο δήμαρχος του νησιού, Χρήστος Βασιλούδης.

Σε ότι αφορά το κόστος των ζημιών σε δημοτικές υποδομές του νησιού, όπως δρόμους, κτίρια, δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, από την του περασμένου Γενάρη, αυτό ανέρχεται στα 2.900.000 ευρώ, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Βασιλούδης.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σκοπέλου, έχει ήδη συνταχτεί τεχνικό δελτίο καταγραφής όλων των ζημιών σε δημοτικές υποδομές, το οποίο από την προηγούμενη εβδομάδα έχει παραδοθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, Οικονομικών, αλλά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας.

Επίσης, όπως είπε ο κ. Βασιλούδης, την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε των προϊσταμένου και υποδιευθυντή του ΕΛΓΑ από τη στη Σκόπελο και τώρα αναμένονται εκτιμητές προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών, ενώ οι αγρότες έχουν κάνει ήδη τις δηλώσεις τους στο Δήμο.

Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλούδης, οι περισσότερες εντοπίζονται σε θραύσεις ελαιόδεντρων και στους κορμούς των εσπεριδοειδών που έχουν ανοίξει σαν «βεντάλια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση