Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Απολογισμός-Ημερολόγιο Δράσεων του ΓΕΛ Σκοπέλου
Απολογισμός-Ημερολόγιο Δράσεων του ΓΕΛ Σκοπέλου

Απολογισμός-Ημερολόγιο Δράσεων του ΓΕΛ Σκοπέλου

Πλούσιο είναι το Ημερολόγιο-Απολογισμός επιλεγμένων σχολικών δράσεων του ΓΕΛ Σκοπέλου  στο διάστημα Οκτώβριος 2017-Ιούνιος 2018.

Το πρόγραμμα δράσεων είχε ως ακολούθως:

3/10/2017 και 18/5/2018: Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και Αθλοπαιδιές, αντίστοιχα.

8/11/2017: Σχολική Ομάδα Διαχείρισης-Πρόληψης Εξαρτητικών Συμπεριφορών Μαθητών-τριών, με διοργανωτή τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της ΔΔΕ Μαγνησίας.

9/11/2017: Ξενάγηση από την κ. Ελένη Σπηλιώτη, φιλόλογο, μέλος του Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου: σύντομη Ιστορία της Σκοπέλου από αρχαιοτάτων χρόνων, παλιά κτίρια με ιστορικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στη Χώρα Σκοπέλου.

11/11/2017 και 20/1/2018: Το σχολείο μας αποτέλεσε εξεταστικό κέντρο των μαθητικών διαγωνισμών ΘΑΛΗΣ και ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, αντίστοιχα, στα Μαθηματικά. Διάκριση του μαθητή του σχολείου μας, Λίτσου Ιωάννη, στον διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ.

30/11/2017: Ενημέρωση της Γ΄ Λυκείου από τον Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Υπεύθυνο του ΚΕΣΥΠ Βόλου, κ. Ευθύμιο Γεωργούση, σχετικά με τις δυνατότητες επαγγελματικού προσανατολισμού, με την αξιοποίηση εγκεκριμένων ιστότοπων.

1/12/2017, 26/1/2018, 5/2/2018, 21/3/2018: Ενημέρωση για τις Παγκόσμιες Ημέρες, αντίστοιχα:, κατά του , Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, κατά του καρκίνου, κατά του ρατσισμού.

6/2/2018: Ευχαριστήριο προς εταιρεία τοποθέτησης κάδων ανακύκλωσης έξω από το σχολικό συγκρότημα και 28/6/2018: Αποστολή μπαταριών στην ΑΦΗΣ για ανακύκλωση.

3/12/2018: Επιμορφωτική εκδήλωση με θέματα “Πυρασφάλεια-Προληπτική Πυροπροστασία-Σεισμοί-Πλημμύρες” και με ομιλητή τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου, επιπυραγό κ. Καραμήντζα Ευάγγελο, ο οποίος παραγματοποίησε επίδειξη πυρόσβεσης στο σχολείο στις 13/12/2017.

15/12/2017, 6/3/2018, 28/6/2018: Συναντήσεις με τον καταξιωμένο ηθοποιό του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου, κ. Τάκη Μόσχο, για λογοτεχνικών και θεατρικών κειμένων. Ο αγαπημένος ηθοποιός χαιρέτισε τους μαθητές του σχολείου και τους παρότρυνε να πρωτοπορούν.

20/12/2017: Επιμορφωτική εκδήλωση με θέμα “Λόγος περί τέχνης” και ομιλητές την κ. Στέφου Νόρα, με Master στη Διαχείριση Πολιτισμού και Τέχνης, που έκανε μικρή εισαγωγή τις Τέχνες, τον κινηματογραφιστή κ. Κωνσταντινίδη Χρήστο, που μίλησε για την έβδομη τέχνη, και την λαϊκή ερμηνεύτρια ρεμπέτικων, παραδοσιακών και έθνικ τραγουδιών, κ. Βασιλειάδη Έλενα, που με άμεσο, απλό και βιωματικό τρόπο μίλησε για το ποιοτικό τραγούδι και τη φωνητική αλλά και για την αγάπη προς τα ζώα. Στην κιθάρα συνόδευε ο κ. Καραμήντζας Ευάγγελος.

16/1/2018: Εκπαιδευτικές προτάσεις του σχολείου προς το Κοινό Σχολικό Συμβούλιο των μαθητών Λυκείων Μαγνησίας και Πολιτειακών Θεσμών, με θέμα “Η Πολιτεία αφουγκράζεται τους μαθητές”. Ακολούθησε συγχαρητήρια επιστολή του Διευθυντή της ΔΔΕ Μαγνησίας, κ. Σαβελίδη Σωκράτη, προς όλα τα συμμετέχοντα σχολεία.

8/2/2018, : Προβολή στην αίθουσα της Σχολικής Βιβλιοθήκης υλικού με θέμα τα παραδοσιακά δρώμενα και έθιμα του νησιού κατά τις Απόκριες, με ενημέρωση προς τους μαθητές από τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Σκοπέλου.

9/2/2018: Ξενάγηση στις βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες και στις παλιές εκκλησιαστικές εικόνες. Μαθητές και καθηγητές περιηγήθηκαν στο επιβλητικό και πανοραμικό Κάστρο της Σκοπέλου και παρακολούθησαν από τον καθηγητή κ. Παπαευσταθίου Αθανάσιο και τον πατέρα Νικόλαο ένα ιστορικό, καλλιτεχνικό και θρησκευτικό αφιέρωμα στους ναούς του Κάστρου (Χριστός στο Κάστρο, Άγιος Αθανάσιος, Παναγίτσα του Πύργου).

Αποκριές και Καθαρά Δευτέρα 2018: Συμμετοχή του σχολείου και της προσκεκλημένης υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Σοφίας Κανταράκη σε όλες τις γιορταστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Σκοπέλου, και συγκεκριμένα στα έθιμα της «Τράντας», στις «Καλές» και στα Καθαροδευτεριάτικα έθιμα.

21/2/2018: Ομιλία-δημόσια συζήτηση από το στέλεχος του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου, κ. Μαρία Καφαντάρη, Ψυχολόγο, με θέμα «Οικογενειακές σχέσεις των εφήβων και οικογενειακή αγωγή-Ανάληψη ευθυνών και οργάνωση της καθημερινής ζωής».

25/2-2/3/2018: Εκδρομή της Γ΄ Λυκείου στο , με πλούσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα επισκέψεων: Πινακοθήκη Ναυπλίου, ΚΠΕ Νέας Κίου, Λαογραφικό Μουσείο Νέας Κίου, Χυμοποιείο ΡΕΑ της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας (Λειβάδια Άργους), Γραμματεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο , Παλαμήδι, μνημεία, -Ναυτικός Όμιλος-Ψαρομαχαλάς-Ναυτικός Όμιλος-όρια της παραλίας Αρβανιτιάς, Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard University, Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας (Άργος), Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών, Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, Αρχαιολογικός χώρος Ασίνης, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Αρχαιολογικός χώρος Επιδαύρου, Μουσείο Επιδαύρου, διώρυγα της Κορίνθου.

15-18/3/2018: Εκδρομή της Α΄ και Β΄ Λυκείου στη Θεσ/κη, με επιμορφωτικό πρόγραμμα επισκέψεων: Κέντρο Επιστημών και Τεχνολογίας Noesis, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσ/κης και ιστορικό κέντρο, Σπήλαιο της Αλιστράτης, μνημείο του Λέοντα της Αμφίπολης.

24/3/2018: Βιβλιοπαρουσίαση στον δημοτικό κινηματοθέατρο Ορφέας από τις Δ/ντριες του Γ/σίου και ΓΕΛ Σκοπέλου. Την εκδήλωση συντόνισε η Αντιδήμαρχος κ. Αθηνά Ντάκη και μίλησε η ίδια η συγγραφέας για το εκπαιδευτικό της, με τίτλο “Κοινωνίας δρώμενα στον Παπαδιαμάντη. Ζητήματα κοινωνικού και εκπαιδευτικού προβληματισμού”. Η κ. Κανταράκη δημοσίευσε ευχαριστήρια άρθρα της τόσο για τα αποκριάτικα δρώμενα όσο και για τη βιβλιοπαρουσίαση.

13/5/2018: Βιβλιοπαρουσίαση από την Δ/ντρια του ΓΕΛ Σκοπέλου, κ. Καπραβέλου Αλεξία, με την ευγενή πρωτοβουλία του καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου, κ. Λάππα Ανδρέα, ο οποίος παρουσίασε τον συγγραφέα και , Βαγγέλη Ντελή. Αποσπάσματα από το διάβασαν οι καθηγητές κκ. Παπαευσταθίου Αθανάσιος, θεολόγος, Μολοχάς Θεόδωρος, φιλόλογος, Σταμάτη Δέσποινα, φιλόλογος, καθώς και ο μαθητής του τμήματος Β1, Λίτσος Ιωάννης.

Στο τέλος μίλησε ο ίδιος ο συγγραφέας για το ιστορικό αυτό μυθιστόρημά του, με τίτλο “Ο καλλιτέχνης” και πρόβαλε διαφάνειες σχετικά με τον κυκλαδικό πολιτισμό. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι εκδόσεις Κέδρος, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο. Στις 14/5/2018 ο κ. Ντελής έκανε βιωματικό μάθημα στην Α΄ Λυκείου του σχολείου μας, στα πλαίσια του μαθήματος της Λογοτεχνίας.

31/5/2018: Ολοκλήρωση των τριών Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων του ΓΕΛ Σκοπέλου: 2 περιβαλλοντικά προγράμματα (Ποτάμια, Σπήλαια) και 1 πρόγραμμα αγωγής υγείας (Βοηθώ, δεν αδιαφορώ).

8-10/6/2018: Συμμετοχή του σχολείου στην επιτυχή παράσταση της “Λυσιστράτης” του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Τάκη Μόσχου.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση