Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Απόκριες στον Δήμο Σκιάθου
Απόκριες στον Δήμο Σκιάθου

Απόκριες στον Δήμο Σκιάθου

Οι του Δήμου Σκιάθου κατά την περίοδο των αποκριών 2020 περιλαμβάνουν , συναυλίες και καρναβαλικές δράσεις με στόχο την δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας και τη διασκέδαση και ψυχαγωγία των δημοτών όλων των ηλικιών.

Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει από το δημοφιλές συγκρότημα των Gadjo Dilo, που θα δώσει συναυλία το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι, με αγαπημένα ελληνικά  κυρίως της σκηνής του '50 και '60, του Χιώτη και του Τσιτσάνη ερμηνευμένα με το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ, το “Manouche Grec”. Ένα πρόγραμμα με έντονο το Ελληνικόστοιχείο αλλά και με αναφορές στα Αμερικανικά jazzstandards και τα αλλικά του μεσοπολέμου.

Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 θα γίνει η τικη παρέλαση των συλλόγων, των μαθητών και ομάδων, με σημείο έναρξης το υμνάσιο, η παρέλαση μέσα από τον πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη θα καταλήξει στο παλιό λιμάνι, όπου θα προσφερθούν νηστίσιμα εδέσματα και κρασί, ενώ θα παρουσιαστεί πρόγραμμα με δράσεις και θέατρο δρόμου από την ομάδα “παφ-πουφ” με παιχνίδια και μαγικά-ζογκλερικά κόλπα του που θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους σε ρυθμούς ς.

Καρναβαλιστές και κοινό στο τέλος της παρελάσεως θα παρακολουθήσουν την ανοιχτή συναυλία του συγκροτήματος Τζίτζικες στον λαιμό του Μπούρτζι με ένα πλούσιο πρόγραμμα με σατυρικά τραγούδια της Ελληνικής αποκριάς, με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, οι Τζίτζικεςέχουν την ικανότητα να ξεσηκώνουν και να δημιουργούν διάθεση για γλέντι, κέφι και χορό.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σκιάθου θα ολοκληρωθούν τα κούλουμα της Καθαράς Δευτέρας 3 Μαρτίου 2020, που θα εορταστούν στο παλιό λιμάνι με μουσική από DJ set με κέφι, χορό, σαρακοστιανά και δωρεάν κρασί. Με παράλληλες δράσεις και θέατρο δρόμου για παιδιά όπου χαρούμενοι εμψυχωτές με αποκριάτικα θέματα θα συντονίζουν την εκδήλωση και θα ξεσηκώνουν τα παιδιά για παιχνίδια και χορό, όπου για δυο και παραπάνω ώρες τα παιδιά θα διασκεδάσουν με τον ξυλοπόδαρο με το εντυπωσιακό κοστούμι και τα πολύχρωμα καπέλα του, ακόμη δυο μασκώτ ήρωες παραμυθιών και ένας γιγαντοήρωας θα φωτογραφίζονται και θα παίζουν μαζί τους.

Ο Δήμος Σκιάθου καλεί όλους τους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού, να συμμετέχουν στο σύνολο των εκδηλώσεων, στέλνοντας ένα μήνυμα χαράς!

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση