Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Απήλαυσαν τις συναυλίες του συγκροτήματος «Die Wandervögel» στη Σκιάθο
Απήλαυσαν τις συναυλίες του συγκροτήματος «Die Wandervögel» στη Σκιάθο

Απήλαυσαν τις συναυλίες του συγκροτήματος «Die Wandervögel» στη Σκιάθο

Περισσότεροι πό 200 πρευρισκόμενοι απήλαυσαν τις δύο συναυλίες του συγκροτήματος «Die Wandervögel», που διοργανώθηκαν με τη συν του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η ' και της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, το Σάββατο 25 και την 26 Αυγούστου 2018, στο ξενοδοχείο Atrium και στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου, αντίστοιχα.

Οι συναυλίες είναι μέρος του προγράμματος «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» της Πρεσβείας της Αυστρίας, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος' οι συναυλίες της Σκιάθου τελούσαν και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και είναι ενταγμένες στο Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς .

Το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι», είναι μια πρωτοβουλία της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα με σκοπό την προώθηση μουσικών ανταλλαγών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αυστρία, για το καλοκαίρι του , έχουν συνολικά προγραμματιστεί είκοσι συναυλίες σε δώδεκα .

Το μουσικό τρίο «Die Wandervögel» αναβιώνει παλιά, συχνά ξεχασμένα τραγούδια (γερμανικά, αυστριακά ή γίντις λαϊκά τραγούδια από τον 17ο έως τον 20ό αιώνα), ακολουθώντας με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση του «Zupfgeigenhansel».

Σε αυτά προστίθενται και κάποιες δικές τους συνθέσεις αλλά και διασκευές έργων του Schubert. Το συγκρότημα “Die Wandervögel”, αποτελείται από τους, Bryan Benner – vocals, guitar, mandolin, David Stellner – vocals, guitar, Raphael Widmann – violin, vocals

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Σκιάθος', Θοδωρής Τζούμας, στο χαιρετισμό του ανέφερε πως “Μέσα από την πρωτοβουλία «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» η Αυστριακή Πρεσβεία συνεργάζεται αδιάλειπτα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘Η Σκιάθος' παρουσιάζοντας υψηλής στάθμης μουσικές εκδηλώσεις με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς.Πρόκειται για μια τιμητική συν, μέσα από την οποία δώθηκε η δυνατότητα για ακόμη μια φορά να παρουσιαστούν στη Σκιάθο, σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις”.

Στο χαιρετισμό της η αναπληρώτρια Martina Hemann, τόνισε: “«Οι δύο συναυλίες της Σκιάθου στις 25 και 26 Αυγούστου, οι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι», είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα φιλίας μεταξύ των χωρών μας. Από τότε που η Αυστρία ασκεί την προεδρία του Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέχρι και το τέλος του έτους, το «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι», είναι μια από τις πρωτοβουλίες που ενισχύει την ευρωπαϊκή προοπτική μέσα από τον πολιτισμό. Το συγκροτήματο «Die Wandervögel», που εμπνέεται από τις ευρωπαϊκές λαϊκές παραδόσεις, αποδίδει στο έπακρο την, σε όλους μας κοινή γλώσσα της μουσικής “.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος', ευχαριστεί την Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα και ιδιαίτερα την πρέσβη Andrea Ikić-Böhm, την αναπληρώτρια Πρέσβη Dr Martina Hermann και την υπεύθυνη του πολιτιστικού προγράμματος της Πρεσβείας Marion Fischer, καθώς και την διευθύντρια της Διεθ/νσης Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαριάνθη Αναστασιάδου γαι τη στενή και αποτελεσματική συνεργασία.

Για τη συνεχή συμβολή στις εκδηλώσεις που διοργανώνει με την Πρεσβεία της Αυστρίας, ο Σύλλογος ευχαριστεί  την Fleur Ποταμιάνου, τον Ανδρέα Ποταμιάνο και την Ηλέκτρα Χατζημιχάλη, για την πολύτιμη και γενναιόδωρη υποστήριξή τους. Για τη βοήθειά τους, ο Σύλλογος ευχαριστεί τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου αρχιμανδρίτη Ιωσήφ, την Celine Monnier, τον Νίκο Σκιαδά και την Δέσποινα Μιτζέλου.

Τις συναυλίες υποστήριξαν με την ευγενική τους χορηγία, το ξενοδοχείο Atrium, το τουριστικό γραφείο Dolphin of Skiathos/Αλέξανδρος Ευσταθίου, το Hospitality Group islea/Δημήτρης Κολιάκος, το εστιατόριο ERGON /Δέσποινα Μαρκάκη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση