Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » “Αντώνης Μιτζέλος_φύλακας άγγελος της Φλόγας”
“Αντώνης Μιτζέλος_φύλακας άγγελος της Φλόγας”

“Αντώνης Μιτζέλος_φύλακας άγγελος της Φλόγας”

Στον τόπο καταγωγής και έμπνευσης του σπουδαίου συνθέτη και μουσικού, Αντώνη Μιτζέλου, τη Σκιάθο, θα διοργανωθεί το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, 19:00, αίθουσα Γυμνασίου-Λυκείου, συναυλία του για την υποστήριξη του Συλλόγου ‘Φλόγα'. Την διοργανώνει ο Πολιτιστικός ‘Η Σκιάθος'. Τα έσοδα, που θα προκύψουν από δωρεές, θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της Φλόγας, του δυναμικού συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Η Φλόγα είναι ο των Γονιών που τα παιδιά τους αρρώστησαν από καρκίνο και αγωνίζονται για την και τη ζωή τους, με παραρτήματα σε μεγάλες πόλεις.

Κύριος σκοπός του Συλλόγου είναι η συνεχής βελτίωση της παρεχόμενης ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών σε χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, από την ίδρυσή της το 1982.

Μέσα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, και με τη βοήθεια και τη στήριξη ανώνυμων και επώνυμων, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα των προγραμμάτων της που στοχεύουν πάντα στη στήριξη και την πλαισίωση της ς που αντιμετωπίζει το πρόβλημα, αλλά και την ομαλή κοινωνική επανένταξη του παιδιού που βιώνει την ασθένεια.

Η ‘Φλόγα', πρόσφατα άρχισε να δραστηριοποιείται στη Σκιάθο με συντονίστριες την Γεωργία Κόκκια φοιτήτρια η οποία αντιμετώπισε τον καρκίνο πριν μερικά χρόνια νικώντας τον, και την Κυριακή Δαμάσκου τραπεζικό ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν στα παιδιά.

Στην θα συμμετέχει το Τοπικό Τμήμα Σκιάθου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος', ευχαριστεί θερμά για την πολύτιμη υποστήριξη, τον κ. Γιώργο Αντωνίου καπετάνιο του πλοίου Πρωτέας/ΑΝΕΣ, την Κατερίνα Κ. Κεφαλά ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μελτέμι, τον Κωνσταντίνο Κουμιώτη ιδιοκτήτη του εστιατορίου ‘Εν πλω'.

Χορηγός ς της εκδήλωσης είναι το ΠΛΕΥΣΗ που τα φετινά Χριστούγεννα πρόβαλε τη δράση της ‘Φλόγας' και θα συνεχίσει να είναι αρωγός στις προσπάθειες των μελών της.

Ο Αντώνης Μιτζέλος είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες, με 16 πλατινένιους και 10 χρυσούς δίσκους, με περισσότερες από 2.500 ζωντανές εμφανίσεις. Τραγούδια του έχουν τραγουδήσει οι Αλεξίου, Νταντωνάκη, Νταλάρας, Πάριος, Αρβανιτάκη, Βιτάλη, Πρωτοψάλτη, Παπακωνσταντίνου, Κότσιρας, Τσακνής, Γαλάνη, Μαχαιρίτσας.

Συνολικά έχει εκδώσει 12 cd με τους Τερμίτες, 6 προσωπικά και έχει συμμετάσχει σαν συνθέτης σε άλλα 50 περίπου άλμπουμ. Έχει παρει μέρος σε Ethnic-Jazz Festivals όπως το WOMAD (Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Κανάρια νησιά, Βέλγιο, Ζηλανδία), το SFINGS FESTIVAL, το MONTREUX JAZZ FESTIVAL. Ταξιδεύει και ηχογραφεί στην με τους SPYRO GYRA το άλμπουμ BEYOND THE LIGHT( Universal) που έχει παγκόσμια κυκλοφορία, τα τελευταία χρόνια γράφει σύγχρονη κλασσική μουσική για μικρά και μεγάλα σύνολα. Μουσικοσυνθέτης, κιθαρίστας, τραγουδιστής, ένας σπουδαίος Σκιαθίτης.

Η πρώτη παρουσίαση δεν θα μπορούσε να είχε γίνει αλλού, και πιο συγκεκριμένα δεν θα μπορούσε να γίνει παρά μόνον εδώ, που έζησε ο μεγάλος διηγηματογράφος, μιας και εκτός της κοινής καταγωγής τους συνδέει η ίδια πηγή έμπνευσης, ο τόπος τους, η Σκιάθος'.

Ο Σύλλογος έχει την χαρά και την τιμή να συνεργάζεται με τον καταξιωμένο Σκιαθίτη συνθέτη και μουσικό Αντώνη Μιτζέλο.  Η συνεργασία εγκαινιάστηκε το 2013, με τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Σύλλογος, όπως αυτή στη μνήμη του Δημήτρη Τσάτσου, με ομιλητή μεταξύ άλλων, τον τότε πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz, όπου καθήλωσε ερμηνεύοντας με κλασσική κιθάρα τα κατά Ιωάννη Πάθη του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, και το 2017 αφιερωμένη στον Καζαντζάκη και τον Παπαδιαμάντη, όπου παρουσιάσε για πρώτη φορά το έργο του ‘Ο Πρωτομάστορας και η στοιχειωμένη καμάρα'.

Τέλος ο σύλλογος είχε αναλάβει την πρώτη παρουσίαση, του νέου του διπλού cd , που έχει τον τίτλο ‘Skiathos' τον Σεπτέμβριο του 2017 στην πλατεία Παπαδιαμάντη, μια ιδιαίτερη παρουσίαση που συγκίνησε τους παρευρισκομένους που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νέο γοητευτικό, ιδιόρρυθμο κιθαρωδικό project του Αντώνη Μιτζέλου, με μουσικές συνθέσεις και κιθαροπαιξίες που προέκυψαν αυθόρμητα και ανυποψίαστα, τον χρόνο που περνούσε στο πατρικό του .

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση