Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αντώνης Μιτζέλος «Της Κοκκώνας το Σπίτι» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Αντώνης Μιτζέλος «Της Κοκκώνας το Σπίτι» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Αντώνης Μιτζέλος «Της Κοκκώνας το Σπίτι» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

 

Πρώτη προυσίση, λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία, της νέας δουλειάς (CD) του Αντώνη Μιτζέλου θα γίνει την 12 Δεκεμβρίου στις 19:00 στον φροντισμένο προαύλιο χώρο της οικίας-μουσείου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα νέο εμβληματικό έργο βασισμένο στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Της Κοκκώνας το » και την μουσική του Αντώνη Μιτζέλου.

Η δραματοποιημένη ανάγνωση, έγινε από την γνωστή ηθοποιό Ασπασία Τζιτζικάκη. Περιγραφική, αυστηρή, εξέφρασε το διήγημα με τρόπο που του αρμόζει, βγάζοντας όλα τα νοήματα και όλες τις Παπαδιαμαντικές εικόνες στην επιφάνεια με τρόπο αστο και φωτεινό.

Το τραγούδι του έργου ερμηνεύεται από την δεξιοτέχνη του σαντουριού Στέλλα Βαλάση.

Το διήγημα δημοσιεύτηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1893 στην εφημερίδα «Ακρόπολις» και ανήκει στη σειρά των Χριστουγεννιάτικων παιδικών διηγημάτων.

Η πρώτη συναυλιακή του έργου, δόθηκε 126 χρόνια μετά, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου όπου ηχογραφήθηκε ζωντανά και κυκλοφορεί τ από το Ogdoo Music Group, τιμώντας και εορτάζοντας την συμπλήρωση 170 χρόνων από τη γέννηση (1851) και 110 από το θάνατο (1911) του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.

Την καλαίσθητη και πλούσια έκδοση κοσμούν τα σκίτσα και η ζωγραφική της Δέσποινας Μιτζέλου.

Στην του νέου αυτού CD ομιλητές θα είναι ο Θοδωρής Τζούμας, ο Γιώργος Σανιδάς και θα ακολουθήσει ο συνθέτης.

Το νέο άλμπουμ «Της Κοκκώνας το σπίτι» θα ακουστεί από το CD στην παρουσίαση του Σαββάτου ως ένα νέο, δισυπόστατο πλέον έργο.

Το έργο θα βρίσκεται σύντομα στις προθήκες των δισκοπωλείων και επιλεγμένων βιβλιοπωλείων και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από το Ogdoo Music Group.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση