Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αντώνης Μιτζέλος «Της Κοκκώνας το Σπίτι» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Αντώνης Μιτζέλος «Της Κοκκώνας το Σπίτι» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Αντώνης Μιτζέλος «Της Κοκκώνας το Σπίτι» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

 

Πρώτη παρουσίαση, λίγο πριν από την επίσημη κυκλοφορία, της νέας δουλειάς (CD) του Αντώνη Μιτζέλου θα γίνει την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στις 19:00 στον φροντισμένο προαύλιο χώρο της οικίας-μουσείου του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στην Σκιάθο, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα νέο εμβληματικό έργο βασισμένο στο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Της Κοκκώνας το σπίτι» και την μουσική του Αντώνη Μιτζέλου.

Η δραματοποιημένη ανάγνωση, έγινε από την γνωστή ηθοποιό Ασπασία Τζιτζικάκη. Περιγραφική, αυστηρή, εξέφρασε το διήγημα με τρόπο που του αρμόζει, βγάζοντας όλα τα νοήματα και όλες τις Παπαδιαμαντικές εικόνες στην επιφάνεια με τρόπο αβίαστο και φωτεινό.

Το τραγούδι του έργου ερμηνεύεται από την δεξιοτέχνη του σαντουριού Στέλλα Βαλάση.

Το διήγημα δημοσιεύτηκε στις 25 Δεκεμβρίου του 1893 στην εφημερίδα «Ακρόπολις» και ανήκει στη σειρά των Χριστουγεννιάτικων παιδικών διηγημάτων.

Η πρώτη συναυλιακή του έργου, δόθηκε 126 χρόνια μετά, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο του Γυμνασίου-Λυκείου Σκιάθου όπου ηχογραφήθηκε ζωντανά και κυκλοφορεί τώρα από το Ogdoo Music Group, τιμώντας και εορτάζοντας την συμπλήρωση 170 χρόνων από τη γέννηση (1851) και 110 από το θάνατο (1911) του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.

Την καλαίσθητη και πλούσια έκδοση κοσμούν τα σκίτσα και η ζωγραφική της Δέσποινας Μιτζέλου.

Στην παρουσίαση του νέου αυτού CD ομιλητές θα είναι ο δήμαρχος Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, ο συγγραφέας Γιώργος Σανιδάς και θα ακολουθήσει ο συνθέτης.

Το νέο άλμπουμ «Της Κοκκώνας το σπίτι» θα ακουστεί από το CD στην παρουσίαση του Σαββάτου ως ένα νέο, δισυπόστατο πλέον έργο.

Το έργο θα βρίσκεται σύντομα στις προθήκες των δισκοπωλείων και επιλεγμένων βιβλιοπωλείων και σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα από το Ogdoo Music Group.

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

  • Δήμος Νοτίου Πηλίου: Συνάντηση  εργασίας με μέλη της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου - https://t.co/5055NiRgov… -

  • Θερινά δρομολόγια από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/Fy9gG3cufN -

"Αλιεύοντας" την είδηση