Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ανθρωπιστική βοήθεια από την Σκιάθο τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας
Ανθρωπιστική βοήθεια από την Σκιάθο τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Σκιάθο τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του Δήμου Σκιάθου, για τη ς για τους σεισμόπληκτους της ς και της Συρίας.

Ο Δήμος Σκιάθου, στο πλαίσιο της κινητοποίησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ΚΕΔΕ και των Περιφερειών, συμμετείχε στην εθνική προσπάθεια για την άμεση κινητοποίηση της χώρας μας, για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία.

Μπροστά σε αυτήν την πρωτοφανούς μεγέθους ανθρώπινη τραγωδία, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες συνάνθρωποί μας και δεκάδες χιλιάδες ακόμη έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο δρόμο, δεκάδες ανταποκρίθηκαν συνδράμοντας με ουσιαστική βοήθεια σε αυτούς που τη χρειάζονται. Η σε είδη πρώτης ανάγκης όπως κουβέρτες, παπλώματα, , τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικό υλικό, συσκευάστηκε ανά κατηγορία σε 198 δέματα.

Η δράση που είχε διάρκεια από την Τετάρτη 8 έως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, συντόνισε η Ματούλα Χονδρονικολή, εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για τα θέματα κοινωνικής ς, με την βοήθεια εθελοντών. Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυμνασίου-Λυκείου, απεστάλη σήμερα Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, καθ' υπόδειξη της ΚΕΔΕ και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΠΕΔ στην Λάρισα και στη συνέχεια η ΚΕΔΕ θα αναλάβει την παραλαβή του υλικού από τα σημεία αυτά ώστε να αποσταλεί προς τις δύο χώρες, σε συνεννόηση πάντα με τις εθνικές αρχές της χώρας μας.

Για μια ακόμη φορά η τοπική κοινωνία, απέδειξε έμπρακτα την ευαισθησία και την αλληλεγγύη της, θα ήθελα να συγχαρώ όλους όσους συνέβαλαν με την προσφορά τους, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ματούλα Χονδρονικολή και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Γιαννίτση όπως και τους εθελοντές που οργάνωσαν και υποστήριξαν την δράση Κλεάνθη Κλιφόπουλο, Χαρά Πασχάλη, Χρύσα σταρά, Ράνια Κανταράκια, Ζωή Προύσαλη, Λία Παλάζα, Άννα Ταχτσή, Ρηγανά, Γιασεμή Παρίση, Πόπη Ιωάννου, Μαρούλα Τζούμα, Άννα Αρμαμέντου, Φωτεινή Ξηρού Κανταράκια, Δήμητρα Συκιώτου, Σούλα Σταμελου, Αθήνα Λιγνού, Ελένη Διαμαντοπούλου, Χρήστο Κονδύλη, Ζαφειρούλα Αναγνώστου. Θερμές ευχαριστίες στον Θωμά Καριοφύλλη που ανέλαβε με την εταιρεία του τη δωρεά μεταφορά της βοήθειας μέχρι την Λάρισα.” δήλωσε ο Δήμαρχος Σκιάθου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση