Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Άνοιγμα της Σκιάθου σε Γαλλία και Κωνσταντινούπολη
Άνοιγμα της Σκιάθου σε Γαλλία και Κωνσταντινούπολη

Άνοιγμα της Σκιάθου σε Γαλλία και Κωνσταντινούπολη

Στις αγορές της Γαλλίας και της Κωνσταντινούπολης κάνει άνοιγμα ο δήμος Σκιάθου σε μια προσπάθεια να αντισταθμίσει τη ζημιά από την αγορά της Μ. Βρετανίας, μετά την κατάρρευση της Thomas Cook.

To θέμα συζητήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου το περασμένο Σάββατο έπειτα από αίτημα της παράταξης του κ. Πλωμαρίτη που πρότεινε ορισμένα μέτρα για την ανακούφιση των ξενοδόχων από την κατάρρευση του Βρετανικού κολοσσού.

Όπως ανέφερε στην Βόλου ο δήμαρχος Θ.. Τζούμας, τελικά το Δ.Σ. αποφάσισε να ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο την απαλλαγή των πληγεισών επιχειρήσεων από τον φόρο παρεπιδημούντων για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, την έκπτωση στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Σ. , σε ποσοστά που το Δ.Σ. της επιχείρησης θα αποφασίσει ενώ ο κ. Τζούμας θεωρεί υπερβολικό το πρόσθετο των 100.000 ευρώ που πρότεινε η αντιπολίτευση να προστεθεί στον προϋπολογισμό για την προβολή του νησιού.

«Φυσικά όλες οι δεν έχουν σχέση με την ΔΕΥΑΣ καθώς είναι σε περιοχές που δεν υπάρχει ύδρευση και αποχέτευση, κι αυτές χάνουν από αυτή τη ρύθμιση, όπως και μία σειρά άλλων επαγγελματικών κλάδων στο χώρο του τουρισμού. Κανονικά οι ξενοδόχοι θα έπρεπε να ασφαλίζουν αυτές τις συμβάσεις για να μην έχουν πρόβλημα. Το βασικό είναι να μην επιτρέψουμε ξανά να εξαρτάται το νησί από μια αγορά, όπως συνέβαινε με την αγγλική και το μεγάλο πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα. Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνίες και πιστεύω πως θα καλύψουμε τις 70.000 αφίξεις», τόνισε ο κ. Τζούμας.

Σε ό,τι αφορά τις 10 αεροπορικές πτήσεις που χάνονται από την κατάρρευση της Thomas Cook, ανέφερε ότι ήδη έχουν καλυφθεί από άλλες αεροπορικές εταιρείες. «Από το καλοκαίρι ήμασταν σε στενή επικοινωνία με ΕΟΤ για να διερευνήσουμε νέες αγορές, όπως η Γαλλία. Την περασμένη εβδομάδα συμμετείχαμε σε μία μεγάλη έκθεση στο και είχαμε επαφές με το νέο υπουργό τουρισμού, τον πρόεδρο του ΕΟΤ και κλείσαμε και μία με την Τρανσάβια για μία από για το καλοκαίρι. Επιπλέον στις 15 Οκτωβρίου θα έχουμε με το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης αλλά και με εκπρόσωπο αεροπορικής εταιρείας , ενώ έχουμε επαφές και με το και εκεί σε λίγο καιρό».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυκλικούς κόμβους στον Αλμυρό κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας #κυκλικοίκόμβοι - https://t.co/3Bp6uwk602 -

  • Aλλαγή παραγωγικού μοντέλου της χώρας #ΚυριάκοςΠιερρακάκης - https://t.co/QNwoEuiJwU -

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

"Αλιεύοντας" την είδηση