Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Αναβίωση του  «Σκοπελίτικου Γάμου»
Αναβίωση  του  «Σκοπελίτικου Γάμου»

Αναβίωση του  «Σκοπελίτικου Γάμου»

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Σκοπέλου, ο Δήμος Σκοπέλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνδιοργανώνουν στο πλαίσιο της «Σκοπελίτικης Εβδομάδας» την αναβίωση – παρουσίαση του  «Σκοπελίτικου Γάμου», που θα πραγματοποιηθεί στη Σκόπελο στις 12 Αυγούστου 2017 και συγκεκριμένα στο Παλιό Λιμάνι της Σκοπέλου.

 

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιηθεί στολισμός «νύφης» με την τοπική παραδοσιακή σκοπελίτικη ενδυμασία «Μόρκο», η οποία θα συνοδεύεται με τοπικά σκοπελίτικα τραγούδια γάμου καθώς και κεράσματα του γάμου «χαμαλιά», τα οποία θα προσφερθούν στο κοινό και στην συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε περίοδο με υψηλή τουριστική κίνηση έτσι ντόπιοι, παραθεριστές, τουρίστες Έλληνες και ξένοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον τοπικό παραδοσιακό γάμο. Σκοπός είναι η διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, των τοπικών παραδόσεων και η διάδοσή τους στις νέες γενιές.

Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα  Κολυνδρίνη ανέφερε: «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, έχοντας ως σκοπό, μεταξύ των άλλων την πολιτιστική ανάπτυξη της περιφέρειάς τους καθώς επίσης και την διάσωση της λαϊκής μας παράδοσης, μπορούν να πραγματοποιούν δαπάνες για πολιτιστικές δραστηριότητες, έστω και αν αυτές δεν προβλέπονται από διάταξη νόμου, όταν αυτές συντελούν στην καλύτερη εκπλήρωση του σκοπού αυτού, εφόσον είναι ευρείας απήχησης».

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμπαράσταση σε διωκόμενο αγρότη από το Σωματείο Καθαριστριών-ων Ν. Μαγνησίας - https://t.co/1rzbaVOfe6 -

  • Συνάντηση με τον δήμαρχο Θοδωρή Τζούμα είχε ο νέος διοικητής του Α.Τ. Σκιάθου Γρηγόρης Ακρίβος… - https://t.co/tsfW11NbbZ -

  • Απαντλήσεις νερών από την Π.Υ. στον Αλμυρό - https://t.co/Kq4TAo6Fxu -

"Αλιεύοντας" την είδηση