Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αναβάθμιση του Τελωνείου Σκιάθου για καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των Β. Σποράδων
Αναβάθμιση του Τελωνείου Σκιάθου για καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των Β. Σποράδων

Αναβάθμιση του Τελωνείου Σκιάθου για καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των Β. Σποράδων

 

Σε συνέχεια της μεταφοράς του αιτήματος της τοπικής κοινωνίας των Βορείων Σποράδων προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (), αλλά και τη συν που είχε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό,  Χρήστος Τριαντόπουλος, με τον διοικητή της ,  Γεώργιο Πιτσιλή, το Τελωνείο στη Σκιάθο αναβαθμίζεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική απόφαση και μετά από σχετική προ από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, αναβαθμίζεται το Τελωνείο Σκιάθου από Γ' τάξεως, εξαρτημένο από το Τελωνείο Βόλου, σε Β΄ τάξεως, επιπέδου Αυτοτελούς Τμήματος.

Είναι μια ιδιαίτερα θετική διοικητική εξέλιξη, στο πλαίσιο της προσπάθειας βελτίωσης των μεγεθών της ς, της ς και στήριξης της επιχειρηματικότητας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της τοπικής ς, μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και κατ΄ επέκταση της εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου.

Ειδικότερα, η μετατροπή και αναβάθμιση του Τελωνείου Σκιάθου κρίθηκε αναγκαία λόγω:
(α) της συνεχούς ανερχόμενης τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά των Βορείων Σποράδων, σε συνδυασμό με τις νέες διαμορφούμενες συνθήκες λόγω του Brexit, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένες υποχρεώσεις του Ελληνικού Δημοσίου αφενός προς τη Fraport – Αερολιμένας Σκιάθου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» και αφετέρου σε άλλους τομείς, όπως τουριστικές επιχειρήσεις, εταιρείες τροφίμων και καυσίμων.
(β) της επέκτασης της κατά τόπον αρμοδιότητάς του, με τη μεταφορά σε αυτό των Δήμων Αλοννήσου και Σκοπέλου από το Τελωνείο Βόλου, η οποία πραγματοποιείται, προκειμένου να συμπίπτει με τα διοικητικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων και με στόχο τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησης των ενδιαφερομένων πολιτών.
(γ) των χαρακτηριστικών του τουριστικού προορισμού των Βορείων Σποράδων, που προσομοιάζει περισσότερο με αυτά των τοπικών οικονομιών των νησιών όπου λειτουργούν Τελωνεία Β' Τάξης.
Στο πλαίσιο της εν λόγω εξέλιξης, ο υφυπουργός  Χρήστος Τριαντόπουλος σημείωσε πως «κατά τις προηγούμενες επισκέψεις μου στη Σκιάθο -όπου συχνά έχω βρεθεί στο Τελωνείο- είχε διατυπωθεί η ανάγκη για την ενίσχυση του Τελωνείου, τόσο από τους συναδέλφους στην τοπική υπηρεσία, όσο και από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Βορείων Σποράδων, Σάκη Ζλατούδη, αλλά και από άλλους παράγοντες της περιοχής. Μία ανάγκη επιβεβλημένη, καθώς οι συνθήκες λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και της συνεχώς αυξανόμενης κίνησης στα νησιά των Βορείων Σποράδων, σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυξάνουν σημαντικά τον φόρτο της τελωνειακής εργασίας που πρέπει να καταβληθεί, αλλά και την προσπάθεια που πρέπει να γίνει για τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Είναι κάτι που -σε συνέχεια και σχετικής επικοινωνίας- εντοπίστηκε άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και, φυσικά, τον διοικητή της ΑΑΔΕ,  Γεώργιο Πιτσιλή, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, είναι η διοικητική αναβάθμιση του Τελωνείου της Σκιάθου, το οποίο, πλέον, αναβαθμίζεται και ανεβαίνει τάξη, γίνεται αυτοτελές τμήμα και το εύρος της αρμοδιότητάς του είναι οι Βόρειες . Προς αυτή την κατεύθυνση, και όπως άλλωστε γίνεται τα τελευταία χρόνια, θα συνεχιστεί η προσπάθειά μας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους , για την αναβάθμιση των δομών, υπηρεσιών και διασυνδέσεων των νησιών μας στις Βόρειες ».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση