Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αναφορά Αθ. Λιούπη για την αποκατάσταση των ζημιών στον λιμένα Σκοπέλου
Αναφορά Αθ. Λιούπη για την αποκατάσταση των ζημιών στον λιμένα Σκοπέλου

Αναφορά Αθ. Λιούπη για την αποκατάσταση των ζημιών στον λιμένα Σκοπέλου

Το αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, για την αποκατάσταση των ζημιών, που υπέστη ο προσήνεμος μόλος του Λιμένος Σκοπέλου, από την πρόσφατη τριήμερη σφοδρή , προώθησε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Πλακιωτάκη με αναφορά του, ο Ν. Μαγνησίας  Αθαν. πης.

Ο κ. πης επισημαίνει ότι σύμφωνα με την 2494/6-4-2020 του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η κοινότητα Σκοπέλου, της Δημοτικής Ενότητας Σκοπέλου κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για το επόμενο εξάμηνο, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών, που προέκυψαν από τα έντονα της 4ης Απριλίου 2020, στην πληγείσα περιοχή.

Επίσης, ο ενημερώνει πως έχει συνταχθεί μελέτη, που βρίσκεται προς έγκριση στη  Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών  (ΔΙ.ΛΙ.Κ.ΥΠ.) του Υπουργείου, ενώ αντιστοίχως σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο εναλλακτικός λιμένας του Αγνώντα.

Δεδομένης της κατάστασης, ο κ. Λιούπης ζητά με την αναφορά του τη συνδρομή του υπουργού, ώστε σύντομα να θωρακιστεί η λειτουργία του λιμανιού και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη του Νησιού με τη χερσαία χ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση