Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Αναφορά Αθ. Λιούπη για την αποκατάσταση των ζημιών στον λιμένα Σκοπέλου
Αναφορά Αθ. Λιούπη για την αποκατάσταση των ζημιών στον λιμένα Σκοπέλου

Αναφορά Αθ. Λιούπη για την αποκατάσταση των ζημιών στον λιμένα Σκοπέλου

Το αίτημα έκτακτης χρηματοδότησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, για την αποκατάσταση των ζημιών, που υπέστη ο προσήνεμος μόλος του Λιμένος Σκοπέλου, από την πρόσφατη τριήμερη σφοδρή κακοκαιρία, προώθησε στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ι. Πλακιωτάκη με αναφορά του, ο βουλευτής Ν. Μαγνησίας  Αθαν. Λιούπης.

Ο κ. Λιούπης επισημαίνει ότι σύμφωνα με την 2494/6-4-2020 απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η κοινότητα Σκοπέλου, της Δημοτικής Ενότητας Σκοπέλου κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για το επόμενο εξάμηνο, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών, που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 4ης Απριλίου 2020, στην πληγείσα περιοχή.

Επίσης, ο βουλευτής ενημερώνει πως έχει συνταχθεί μελέτη, που βρίσκεται προς έγκριση στη  Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών  (ΔΙ.ΛΙ.Κ.ΥΠ.) του Υπουργείου, ενώ αντιστοίχως σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει και ο εναλλακτικός λιμένας του Αγνώντα.

Δεδομένης της κατάστασης, ο κ. Λιούπης ζητά με την αναφορά του τη συνδρομή του υπουργού, ώστε σύντομα να θωρακιστεί η λειτουργία του λιμανιού και να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη επικοινωνία του Νησιού με τη χερσαία χώρα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • ΕΚΒ: Άμεση λήψη υγειονομικών μέτρων για ασφαλείς χώρους δουλειάς - https://t.co/ghJ9emqe6w -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για το ζήτημα υγιεινής και ασφάλειας στα #σχολεία  #σχολεία - https://t.co/YViMoBU5uK -

  • Συνάντηση ΝΤ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας- Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας - https://t.co/cgehu5lYxF -

"Αλιεύοντας" την είδηση