Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Ανάδειξη 18 ναών και μοναστηριών στη Μαγνησία και τις Β. Σποράδες
Ανάδειξη 18 ναών και μοναστηριών στη Μαγνησία και τις Β. Σποράδες

Ανάδειξη 18 ναών και μοναστηριών στη Μαγνησία και τις Β. Σποράδες

Με έργα 6,4 εκατομμυρίων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Οκτώ ναούς και μοναστήρια στη Μαγνησία συντηρεί και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά τις Προγραμματικές Συμβάσεις που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με την  Μητρόπολη και Αλμυρού, το μετόχιον μονής Φιλοθέου Αγ. Όρους και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για τα παρακάτω έργα συνολικού προϋπολογισμού 882.472 που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας:

-Συντήρηση Τέμπλου ν. Αγ. Νικολάου Πορταριάς

-Προμήθεια και εγκατάσταση προστεγάσματος στον ν. Αγ. Τρύφωνα Νεάπολης Βόλου

-Αποκατάσταση και συντήρηση κεραμικών επιστεγάσεων και όψεων Μητροπολιτικού ναού Αγ. Νικολάου Βόλου

-Εγκατάσταση συστήματος ψύξης – θέρμανσης ναού Κωνσταντίνου και Ελένης

-Αποκατάσταση και συντήρηση τμημάτων πεσσών ναού Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας

-Προμήθεια κλιματιστικών μονάδων για τον ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου ς

-Συντήρηση – Αποκατάσταση οδού πρόσβασης υπογείου και περιβάλλοντος χώρου μ. Παναγίας Οδηγήτριας και

– Αποκατάσταση τρούλου παλαιού καθολικού μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Επιπλέον, σε συνεργασία με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με χρηματοδότηση 5,49 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προστατεύει και αποκαθιστά στη Μαγνησία και τις  Β. Σποράδες, τον ν. Καναλίων, τον ν. Προδρόμου Μακρυνίτσας, τον ν. Αγίας Μαρίνας στον Κισσό, τον ν. Αγίου Αθανασίου στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, την μ. Αγίου Λαυρεντίου στο Πήλιο, το Κάστρο Σκιάθου και τις εκκλησίες εντός του οικισμού, την μ. Εισοδίων της Θεοτόκου Παναγίας Εικονίστριας Σκιάθου, την μ. Παναγίας Κεχριάς Σκιάθου, την μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου -Πάνω Παναγίτσα Σκοπέλου και την μ. Ταξιαρχών Γλώσσας Σκοπέλου.

«Με ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική αναδεικνύουμε την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Θεσσαλίας που είναι μοναδική και αναντικατάστατη, αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας και κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνους» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Σε συνεργασία με την αεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα , την  Μητρόπολη και Αλμυρού και τον μητροπολίτη Ιγνάτιο, το μετόχιον  μονής Φιλοθέου Αγ. Όρους και το Υπουργείο Πολιτισμού υπογράψαμε οκτώ Προγραμματικές Συμβάσεις που οδηγούν στην ανάδειξη ισάριθμων ιστορικών ναών και μοναστηριών της Μαγνησίας.

Επενδύουμε σε έργα που συντηρούν και προστατεύουν την πλούσια θρησκευτική κληρονομιά της Μαγνησίας και των Β. Σποράδων, ικανοποιούν τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη, γιατί ο παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης και διαθέτει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά» προσθέτει ο περιφερειάρχης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση