Βρίσκεστε εδώ:  / Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ / Ακυβέρνητο σκάφος μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου
Ακυβέρνητο σκάφος μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου

Ακυβέρνητο σκάφος μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου

Ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού. από την κυβερνήτη και μοναδική επιβαίνουσα του ταχύπλοου σκάφους «ΑΛΕΣΤΑ» ότι το σκάφος έπλεε ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή «ΣΤΕΝΟΥ» μεταξύ Σκιάθου και Σκοπέλου.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι παραπάνω Λιμενικές Αρχές και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του λιμενικού και το αλιευτικό «ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΠΥΡΟΣ» το οποίο προσέγγισε το και συνοδεία περιπολικού σκάφους το ρυμούλκησε στο λιμάνι «ΕΛΙΟΣ» Σκοπέλου όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε , ενώ διενεργείται προανάκριση από το .

Μηχανική στο «Μυρτιδιώτισσα»

Ενημερώθηκε, χθες το πρωί σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγ. Κωνσταντίνου από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού – οχηματαγωγού  “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ”, το οποίο επρόκειτο να εκτελέσει το δρομολόγιο από Αγ. Κωνσταντίνο προς Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο, ότι διαπιστώθηκε μηχανική (ηλεκτρονική δυσλειτουργία) στο πρωραίο απωθητή του πλοίου (bow thruster).

Από το Β’ Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας απαγορεύτηκε ο του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το νηογνώμονα. Οι δέκα επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υπογραφή σύμβασης για προώθηση ηλεκτροκίνησης στον Δήμο Νοτίου Πηλίου #ηλεκτροκίνηση - https://t.co/b06UOXwDOy -

  • Συνεργασία Δήμων Σκιάθου-Θεσσαλονίκης #ΔήμοςΘεσσαλονίκης #ΔήμοςΣκιάθου - https://t.co/pdhi5u2D5s -

  • Νέα  αρδευτικά δίκτυα στην Κάρλα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας   #λίμνηΚάρλα - https://t.co/zoRFQlX82X -

"Αλιεύοντας" την είδηση