Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αίτημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με ηπειρωτικούς λιμένες Βόλου και Μαντουδίου
Αίτημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με ηπειρωτικούς λιμένες Βόλου και Μαντουδίου

Αίτημα ακτοπλοϊκής σύνδεσης Β. Σποράδων με ηπειρωτικούς λιμένες Βόλου και Μαντουδίου

Την κτοπλοϊκή σύνδεση Βορείων Σποράδων με ηπειρωτικούς Βόλου κι Μαντουδίου ζητά η αντιπεριφερειάρχης Π Δωροθέα με επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής   Ιωάννη Πλακιωτάκη.

Στην επιστολή της η κ.α αναφέρει:” κ. Υπουργέ,

Γνωρίζοντας, την προγραμματισμένη σύσκεψη, για τον καθορισμό των δρομολογούμενων πλοίων εν'όψει της καλοκαιρινής περιόδου, ως προς τις εξυπηρετούμενες περιοχές,, τους αναχώρησης, ενδιάμεσης προσέγγισης και τερματικών, καθώς και των ωρών αυτών, σας αποστέλλω αυτή την επιστολή, προκειμένου, να προστεθούν στις υπάρχουσες προς τα νησιά των Σποράδων, από την 1η Μαίου 2020, δρομολόγια πρωινής αναχώρησης από τα νησιά προς τον λιμένα Βόλου και απογευματινής από το Βόλο προς τα νησιά τρεις φορές την εβδομάδα και προς το λιμένα Κυμασίου τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Η νησιωτική επιχειρηματικότητα πλέον των δυσκολιών που εμπεριέχονται στην έννοια της νησιωτικότητας, δοκιμάζεται όπως και όλη η Επικράτεια από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του COVID-19.

Η έγκριση αυτών των δρομολογίων, ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική στιγμή, είναι καθοριστικής σημασίας και έρχεται ως φυσική συνέχεια των κυβερνητκών μέτρων, για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

κ. Υπουργέ,

Γνωρίζοντας ότι το φετινό καλοκαίρι ο κλάδος του τουρισμού της χώρας μας θα δοκιμαστεί σκληρά και όλοι οι ελεύθεροι ε και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ασχολούνται με το κομμάτι του τουρισμού θα εργασθούν σε πρωτόγνωρες για αυτούς και τους εργαζομέ τους, συνθήκες, παρακαλούμε όπως συμβάλλετε εσείς προσωπικά στη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα νησιά των Βορείων Σποράδων.”

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση