Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αγορά τριών Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών από τον Δήμο Σκιάθου
Αγορά τριών Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών από τον Δήμο Σκιάθου

Αγορά τριών Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών από τον Δήμο Σκιάθου

Στην προσπάθεια θωράκισης της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Σκιάθου προέβη στην τριών Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών , Σταθμών Ζωής, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε επιλεγμένους δημόσιους και πολυσύχναστους χώρους, σε εμφανή σημεία και συγκεκριμένα στο Πυροσβεστικό Εποχιακό Κλιμάκιο του Δήμου Σκιάθου στις Κουκουναριές, στο Δημαρχείο και στο Σπίτι-Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε όλους.

Ο απινιδωτής του Εποχικού Κλιμακίου θα μεταφέρεται στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο όταν το Εποχικό δεν θα λειτουργεί, και ο απινιδωτής του Μουσείου θα μεταφερθεί στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου όταν αυτό λειτουργήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ο Σταθμός Ζωής περιλαμβάνει : ημιαυτόματο εξωτερικό απινιδωτή(ΑΕΑ) Defi-Sign, Rescue Kit(αυτόματες οδηγίες) για τη σωστή χρήση του απινιδωτή, καμπίνα εσωτερικού χώρου με συναγερμό, σταθμό αντιμετώπισης αιμορραγιών & εγκαυμάτων και συσκευή αντιμετώπισης πνιγμονής LifeVac.Ο Σταθμός Ζωής είναι ασφαλής στην χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε, δεν απαιτούνται εξειδικευμένες δεξιότητες στη χρήση και σώζει από ενδεχόμενα περιστατικά.

Το επόμενο διάστημα θα διεξαχθούν δωρεάν ενημερωτικά εκπαιδευτικά σεμινάρια βασικής υποστήριξης ζωής με την χρήση απινιδωτή, από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης παράρτημα Βορείων Σποράδων.

Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, δήλωσε: «ο Απινιδωτής είναι μια “συσκευή ζωής”, απαραίτητο σε όλους τους χώρους και στόχος μας είναι να θωρακίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους Δημόσιους χώρους, και όχι μόνο, για να προσφέρουμε στους συμπολίτες και τους επισκέπτες μας. Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.»

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση