Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αγιασμός στα σχολεία της Σκιάθου
Αγιασμός στα σχολεία της Σκιάθου

Αγιασμός στα σχολεία της Σκιάθου

Φέτος η στη Σκιάθο θα ξεκινήσει με ένα νέο σχολείο, το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και είναι ίσως το πιο σημαντικό επίτευγμα της Δημοτικής Αρχής στο χώρο της εκπαίδευσης.

Η λειτουργία αυτού του σχολείου, απευθύνεται σε ΑΜΕΑ μετά την αποφοίτηση από το Ειδικό Σχολείο ς Εκπαίδευσης, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους αποφοίτους του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου να συνεχίσουν τη φοίτηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Με την έναρξη της σχολικής έχουν ολοκληρωθεί πολλά έργα μικρά και μεγάλα σε όλα τα σχολικά κτήρια του Δήμου, στο 1ο Νηπιαγωγείο έγιναν εργασίες ελαιοχρωματισμού και αντικατάστασης του παλιού αιθρίου, στο 3ο Νηπιαγωγείο έγιναν ελαιοχρωματισμοί εξωτερικά και εσωτερικά του κτηρίου, στο 1ο Σχολείο έγινε επίστρωση με συνθετικό ελαστικό τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ όσο και στον νέο μισό γήπεδο μπάσκετ και τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια και νέες πινακίδες, στο 2ο Σχολείο έγινε επίστρωση με συνθετικό ελαστικό τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ όσο και στο γήπεδο βόλεϋ και τοποθετήθηκαν νέα παγκάκια, στο Γυμνάσιο-Λύκειο έγινε επίστρωση με συνθετικό ελαστικό τάπητα στο γήπεδο μπάσκετ όσο και στο γήπεδο βόλεϋ και ανακαινίστηκαν οι τουαλέτες.

Το είχαμε ως στόχο από την αρχή να ομορφύνουμε τα σχολεία μας και τη ζωή των μαθητών μας, εργαστήκαμε σκληρά κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας των σχολείων, και έτσι θα συνεχίσουμε, γιατί ο χώρος της εκπαίδευσης και των παιδιά είναι πάντα προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. Από την αρχής της θητείας, και μετά από μεγάλη προσπάθεια, ιδρύθηκαν δύο νέα σχολεία, το Επαγγελματικό Λύκειο και το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, και φέτος θα επαναλειτουργήσει το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους όσοι εργάστηκαν και συνέβαλαν, την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας Ματούλα Παπαδούλια, τους αντιδημάρχους Γιάννη Γιαννίτση και Γιάννη Τσαανάκα και την πρόεδρο της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ματούλα Χονδρονικολή, τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας και στην τεχνική υπηρεσία, τους εξωτερικούς συνεργάτες, τον επίτιμο δημότη Γεώργιο Π. Αλεξανδρίδη για την κάλυψη μέρους της δαπάνης εργασιών στην ανακαίνιση των τουαλετών του Γυμνασίου-Λυκείου όπως και τον Νίκο Λέτσιο για τη συμβολή του σε εργατικό δυναμικό για το ίδιο έργο, τον δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Αν. Πασχάλη για την δωρεά ενός φορητού υπολογιστή όπως και τη δωρεά ενός υπολογιστή και εκτυπωτή της Fleur Ποταμιάνου για τις ανάγκες λειτουργίας του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Θερμές ευχαριστίες στους διευθυντές των σχολείων όλων των βαθμίδων, Δήμητρα Συκιώτου διευθύντρια του 1ου Δημοτικού, Παρασκευά Τελίδη διευθυντή του 2ου Δημοτικού, Λένα Κουτούμπα διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου, Γιάννη Ζίκο διευθυντή του Γυμνασίου, Φιλίτσα Ρέπουλη διευθύντρια του , Ελένη Συμεωνίδη διευθύντρια του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Λεωνίδα Τζαβαλιά Διεθυντή του Γενικού Λυκείου, Σοφία Κιοσέ διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου, ιδιαίτερες ευχαριστίες στον διευθυντή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Πολύζο και στον διευθυντή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη για την εξαιρετική συν. Σήμερα το πρωί οι περισσότεροι από 1.100 επιστρέφουν μετά από τρεις μήνες στα σχολεία, εμείς δεν λείψαμε ούτε μία μέρα  και έτσι θα συνεχίσουμε ώστε να έχουν οι και οι εκπαιδευτικοί το καλύτερο δυνατό . Καλή !” δήλωσε ο δήμαρχος Σκιάθου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση