Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αφαιρούν βότσαλα οι τουρίστες από τα “Λαλάρια” Σκιάθου
Αφαιρούν βότσαλα οι τουρίστες από τα “Λαλάρια” Σκιάθου

Αφαιρούν βότσαλα οι τουρίστες από τα “Λαλάρια” Σκιάθου

Βότσαλα από την « Λαλάρια» της Σκιάθου αφαιρούν οι , παρά την έκδοση απαγόρευσης της Λιμενικής Αρχής, για την απομάκρυνση βότσαλων, που προέκυψε μετά από πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η » το καλοκαίρι του 2013.

Μάλιστα, ο Σύλλογος είχε αναλάβει τότε και κατασκευή σχετικής ενημερωτικής πινακίδας, ανταποκρινόμενος σε σχετικό αίτημα της Λιμενικής Αρχής.

Σύμφωνα με την οδηγία προς τους επισκέπτες της ς «ΛΑΛΑΡΙΑ» καθώς και τους ιδιοκτήτες των τουριστικών σκαφών που δραστηριοποιούνται στην περιηγητικών πλόων στη συγκεκριμένη παραλία, απαγορεύεται η λήψη-απομάκρυνση των χαρακτηριστικών βότσαλων (λαλάρια), τα οποία δημιουργούνται φυσικά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Λιμενάρχης Σκιάθου Υπο ΛΣ ικόλαος Κατσάμπας, σε συνέχεια αιτήματος του Σύλλογος «Η » προχώρησε στην έκδοση σχετικής οδηγίας-απαγόρευσης απομάκρυνσης βότσαλων (λαλάρια) από την παραλία, ενημερώνοντας τους συγχρόνως για την επιβολή νόμιμων κυρώσεων, σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης (400-1.000 ευρώ).

α σημειωθεί ότι η φημισμένη παραλία «Λαλάρια» της Σκιάθου είναι μνημείο της ς και από μαρτυρίες φαίνεται ότι η αλλοίωση του μοναδικού τοπίου είναι αισθητή εν συγκρίσει με τα δέκα προηγούμενα χρόνια και για τον λόγο αυτό θεωρείται επιβεβλημένη η προστασία της ώστε να μην υποβαθμιστεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση