Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Β. ΣΠΟΡΑΔΕΣ » Αειφόρος ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών στο Μπούρτζι Σκιάθου
Αειφόρος ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών στο Μπούρτζι Σκιάθου

Αειφόρος ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών στο Μπούρτζι Σκιάθου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 17 Ιουνίου 2022 η πρώτη μέρα της διήμερης εκδήλωσης, με τίτλο: ‘’Αειφόρος ανάπτυξη τουριστικών επιχειρήσεων και προορισμών ‘’, στο Μπούρτζι.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο δήμαρχος Σκιάθου,  Θοδωρής Τζούμας και ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) ΕΥΞΕΙΝΗ ΠΟΛΗ,   Γιώργος Παππούς.

Η συνεργασία των φορέων ξεκίνησε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου WINTERMED, που έχει ως στόχο τη προώθηση πολιτικών για την ενίσχυση του τουρισμού όλο το χρόνο.

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να συνεχίσει στο μέλλον, καθώς στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι παραπάνω φορείς υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, με στόχο την υποστήριξη και προώθηση γνώσης, κοινωνικού διαλόγου, πολιτικών και περιφερειακών στρατηγικών, για την ανάπτυξη βιώσιμου τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, οι φορείς θα έχουν και την υποστήριξη του Τεχνολογικού Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), που μέσω εκπροσώπου του και συγκεκριμένα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Άννας Ζαρκάδα, προέβη στην υπογραφή του Μνημονίου, δηλώνοντας τη πρόθεση να υποστηρίξει τους φορείς στην υλοποίηση της πολιτικής ενίσχυσης του ολοχρόνιου ποιοτικού και βιώσιμου τουρισμού.

Στο πλαίσιο του πρώτου μέρους των εργασιών, ο κύριος Παππούς παρουσίασε αναλυτικά στους συμμετέχοντες τους στόχους και τις επιδιώξεις του έργου WINTERMED. Επίσης, η  Αγγελική Βενέτη, προϊσταμένη Διεύθυνσης  Βιομηχανίας Ενέργειας & Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπεύθυνη των Ευρωπαϊκών έργων Bluemed & BluemedPlus, παρουσίασε τον ρόλο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού και συγκεκριμένα του καταδυτικού τουρισμού.

Οι εργασίες της διήμερης εκδήλωσης θα συνεχίσουν και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο, 18 Ιουνίου.

Ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από πλειάδα ομιλητών σκοπό έχουν να μεταφέρουν γνώση σε τοπικούς επιχειρηματίες για το σχεδιασμό, προβολή και προώθηση τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών, αξιοποιώντας τα τοπικά χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της Σκιάθου. Η εκδήλωση παραμένει ανοικτή για το κοινό, και πραγματοποιείται στην ελληνική γλώσσα.

Το έργο WINTERMED λαμβάνει συγχρηματοδότηση από Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξη μέσα από το Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Μεσογειακού χώρου (InterregMed).

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος #ΘεόδωροςΠάγκαλος - https://t.co/sCWX8qxpLw -

  • Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο #σεξ; #σεξ - https://t.co/7AyE5YcwPo -

  • Εκλογές: Φουντώνει η κόντρα για τη #φορολογία #φορολογία - https://t.co/TTc27Dhg1q -

"Αλιεύοντας" την είδηση