Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Το σωματείο “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” στην Δωροθέα Κολυνδρίνη
Το σωματείο “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” στην Δωροθέα Κολυνδρίνη

Το σωματείο “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” στην Δωροθέα Κολυνδρίνη

Στο γραφείο της, στο κτίριο της Π.Ε. ς και Σποράδων, επισκέφθηκαν την αντιπεριφερειάρχη , ο πρόεδρος και η γενική γραμματέας του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων ς «Ιππόκαμπος», Πέτρος Μπέλλος και Κερασία Ζορμπά αντίστοιχα, με θέμα την κατάθεση πρότασης υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε κυρίως η διαμόρφωση συνθηκών αλληλοαποδοχής των ΑμεΑ, μεταξύ αυτών και των μελών του «Ιππόκαμπου» με το κοινωνικό σύνολο, τη δικαιωματική προσέγγιση της διασφάλισης προσβασιμότητας υποδομών, υπηρεσιών και αγαθών ως της βασικής προϋπόθεσης για την ισότιμη συμμετοχή στο κοινωνικό – οικονομικό γίγνεσθαι και την προώθηση και προαγωγή των ανθρωπίνων και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Όπως τονίστηκε από τα μέλη του Σωματείου θα μπορούσαν να αναπτυχθούν από κοινού πρωτοβουλίες και δράσεις που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού (με έμφαση την ) σε θέματα ς, στην αλλαγή στάσεων και συμπεριφορών απέναντι στα ΑμεΑ, καθώς και δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινής ς των ΑμεΑ και περιορίζουν τις ανισότητες στον κοινωνικό ιστό της πόλης, ενώ υπογραμμίστηκε ότι το εν λόγω Σωματείο θα μπορούσε επίσης να παρέχει εκπαίδευση στο προσωπικό καθώς και εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας που ενδιαφέρονται σε θέματα συνοδείας και κινητικότητας.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης , ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στέκονται πάντα αρωγοί στις πρωτοβουλίες και δράσεις των Σωματείων που εκπροσωπούνε τα ΑμεΑ και αυτό έχει αποδειχθεί περίτρανα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Τον περασμένο Οκτώβριο εντάχθηκε στο η με την ονομασία «Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη για την Ένταξη μαθητών με ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για το 2015-16» με ύψος επιλέξιμης δαπάνης 562.000€. Ευχαρίστησε τα μέλη του Σωματείου για την επίσκεψη στο γραφείο της και ότι θα σταθεί δίπλα τους και αυτή τη φορά στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας τους, προκειμένου η προσπάθειά τους με απώτερο σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ να αποδώσει καρπούς.

Τέλος συμφωνήθηκε και από τις δύο πλευρές η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση