Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση παραλαβής και ελέγχου αιτήσεων για αποζημίωση των Σκοπελιωτών
Ολοκληρώθηκε η  πρώτη φάση παραλαβής και ελέγχου αιτήσεων για αποζημίωση των Σκοπελιωτών

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση παραλαβής και ελέγχου αιτήσεων για αποζημίωση των Σκοπελιωτών

Αν και δεν έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση από τα αρμόδια Υπουργεία για οριοθέτηση της Σκοπέλου ως πλημμυρόπληκτη, η αρμόδια Επιτροπή της ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων που συστάθηκε με σκοπό τον έλεγχο των φακέλων των πληγεισών από την πλημμύρα της 22ας – 23ης Σεπτεμβρίου επιχειρήσεων του νησιού, ολοκλήρωσε την πρώτη φάση παραλαβής και ελέγχου των αιτήσεων για αποζημίωση.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή των συναρμόδιων Υπηρεσιών (Δ/νσης Τεχνικών Έργων & Δ/νσης Ανάπτυξης) παρέλαβε κι έλεγξε το σύνολο των φακέλων με την πλειονότητα εξ αυτών να αφορούν επιχειρήσεις από τη Χώρα Σκοπέλου. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις ως προς τα δικαιολογητικά, για τις οποίες έχουν εγγράφως ειδοποιηθεί οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες καθώς και ο νομικός τους εκπρόσωπος. Επίσης κι έπειτα από παρέμβαση της Π.Θ. προς τα συναρμόδια Υπουργεία, υπήρξε η ενημέρωση ότι αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης που εκκρεμεί ως προς την οριοθέτηση της περιοχής ως πλημμυρόπληκτη, προϋπόθεση απαραίτητη για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την αποστολή των ελεγχθέντων φακέλων στα Υπουργεία.

Η δήλωσε σχετικά: « Η πλήρης και τεκμηριωμένη καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι επαγγελματίες του νησιού αποτελεί προτεραιότητά μας, γι’ αυτό άλλωστε είχαν μετέβη άμεσα και επί τόπου Κλιμάκια των Υπηρεσιών μας, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κου Αγοραστού, ώστε εν συνεχεία να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες από την για την αποκατάσταση κι ανακούφιση των ζημιωθέντων βάση της κείμενης νομοθεσίας.

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων των , σε στενή συνεργασία με το Δήμο Σκοπέλου, και κατόπιν των παρεμβάσεων του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις ενέργειες αποκατάστασης των πληγέντων, ολοκλήρωσε την πρώτη αυτή φάση καταγραφής των ζημιών στις επιχειρήσεις. Ελπίζουμε και η Κεντρική Διοίκηση από πλευράς της να υλοποιήσει τις απαιτούμενες και εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες ώστε να αποσταλούν το συντομότερο δυνατό οι ελεγχθέντες φάκελοι και σύντομα να αποκατασταθούν οι ζημιές και να επέλθει η ανακούφιση στους πληγέντες.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σκότωσαν την #φώκια "Κωστής" μασκότ της Αλοννήσου #φώκια - https://t.co/gC4Q1WO71W -

  • Mε οξύ έμφραγμα 29χρονος Βολιώτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας #οξύέμφραγμα - https://t.co/nIx5MNzTqC -

  • Μηχανική βλάβη στο "#Ερατώ"  #Ερατώ - https://t.co/Ty4bdxlnrC -

"Αλιεύοντας" την είδηση