Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Σύστημα “ξυστό” για στάθμευση στο Βόλο
Σύστημα “ξυστό” για στάθμευση στο Βόλο

Σύστημα “ξυστό” για στάθμευση στο Βόλο

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια της νέας παρτίδας ξυστών καρτών ωριαίας στάθμευσης στον κεντρικό ιστό του Δήμου και στις περιοχές όπου λειτουργεί το Δημοτικό Ελεγχόμενης Στάθμευσης. Από την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου οι Ι.Χ. θα μπορούν να τις προμηθεύονται από τα και όλα τα σημεία πώλησης.

Οι που παραλήφθηκαν θα καλύψουν τις ανάγκες σε βάθος εξαμήνου, ενώ άμεσα, με την διάθεση των καρτών στα σημεία πώλησης, θα ξεκινήσει η Δημοτική Αστυνομία να βεβαιώνει για στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης.

Οι προπληρωμένες ελεγχόμενης στάθμευσης πωλούνται σε και με το ειδικό σήμα: «Εδώ πωλούνται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης».

Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός θα ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος). Η κάρτα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να είναι ορατό από τους αρμόδιους δημοτικούς αστυνόμους.

Το χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου ο οδηγός θα μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και να απομακρυνθεί και να προμηθευτεί την κάρτα είναι τα πρώτα 10 λεπτά, τα οποία θα είναι δωρεάν, εφόσον στο Ι.Χ. είναι αναμμένα τα «αλάρμ» του αυτοκινήτου. Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης κατά τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ είναι 2 ώρες.

Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης, 0,50 ευρώ τη μία ώρα, ενώ απαγορεύεται η ανανέωση του 2ωρου χρόνου στάθμευσης με νέα κάρτα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση