Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σύστημα “ξυστό” για στάθμευση στο Βόλο, εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα του ΣΕΕ
Σύστημα “ξυστό” για στάθμευση στο Βόλο, εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα του ΣΕΕ

Σύστημα “ξυστό” για στάθμευση στο Βόλο, εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα του ΣΕΕ

Εκτός λειτουργίς έχουν τεθεί από τον Απρίλιο τα μηχανικά παρκόμετρα έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης από δρόμους του Βόλου, διότι μετά την 20ετή συνεχή χρήση τους παρουσιάζουν σημαντικές φθορές και ψει ανταλλακτικών έχουν καταστεί μη ικανά για χρήση, αλλά κάποια από αυτά παραμένουν στις θέσεις τους, όπως π.χ.στην οδό Αλεξ- Αντωνοπούλου, με να μπερδεύονται.

Συγκεκριμένα , παρατηρείται το φαινόμενο, τα παρκόμετρα να μην έχουν απομακρυνθεί και να παραμένουν στη θέση τους, με κυρίως επισκέπτες του Βόλου, να μην γνωρίζουν τη νέα κατάσταση και να ρωτούν αν είναι σε λειτουργία τα μηχανήματα του ΣΕΕ , αν μπορούν να σταθμεύσουν χωρίς να πληρώσουν κ.ο.κ.

Όπως είναι γνωστό, έχει αποφασιστεί, η λειτουργία του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΕ) , στο κέντρο του Βόλου, να γίνεται πλέον με την χρήση Καρτών Ωριαίας Στάθμευσης.

α σημειωθεί ότι οι Κάρτες Ωριαίας Στάθμευσης θα προπληρώνονται από τους οδηγούς και θα αφορούν τις Ζώνες με λευκή διαγράμμιση και κατάλληλη σήμανση στο κέντρο της πόλης και ήδη διατίθενται στο κοινό με πληρωμή μέσω επιτηδευματιών (κεντρικά και περίπτερα).

Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός θα πρέπει να ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν την χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος).

Η δε κάρτα θα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου ώστε να είναι ορατό από τους αρμόδιους ελεγκτές –υπαλλήλους του Δήμου.

Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης (0,50 ευρώ/ώρα), με συνολική διάρκεια παραμονής τις δύο ώρες.

Το σύστημα προβλέπει να ειδικά διαμορφωμένες θέσεις για δίτροχα , χωρίς την καταβολή τέλους στάθμευσης.

Ωστόσο τα απαγορεύεται να σταθμεύουν στις θέσεις που προβλέπονται για τα .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση