Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σύστημα “ξυστό” για στάθμευση στο Βόλο, εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα του ΣΕΕ
Σύστημα “ξυστό” για στάθμευση στο Βόλο, εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα του ΣΕΕ

Σύστημα “ξυστό” για στάθμευση στο Βόλο, εκτός λειτουργίας τα μηχανήματα του ΣΕΕ

Εκτός λειτουργίας έχουν τεθεί από τον Απρίλιο τα μηχανικά παρκόμετρα έκδοσης εισιτηρίων στάθμευσης από δρόμους του Βόλου, διότι μετά την 20ετή συνεχή χρήση τους παρουσιάζουν σημαντικές και ελλείψει ανταλλακτικών έχουν καταστεί μη ικανά για χρήση, αλλά κάποια από αυτά παραμένουν στις θέσεις τους, όπως π.χ.στην οδό Αλεξάνδρας- Αντωνοπούλου, με οδηγοί να μπερδεύονται.

Συγκεκριμένα , παρατηρείται το φαινόμενο, τα παρκόμετρα να μην έχουν απομακρυνθεί και να παραμένουν στη θέση τους, με αποτέλεσμα κυρίως επισκέπτες του Βόλου, να μην γνωρίζουν τη νέα κατάσταση και να ρωτούν αν είναι σε λειτουργία τα του ΣΕΕ , αν μπορούν να σταθμεύσουν χωρίς να πληρώσουν κ.ο.κ.

Όπως είναι γνωστό, έχει αποφασιστεί, η λειτουργία του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΕ) , στο κέντρο του Βόλου, να γίνεται πλέον με την χρήση Καρτών Ωριαίας Στάθμευσης.

Να σημειωθεί ότι οι Κάρτες Ωριαίας Στάθμευσης θα προπληρώνονται από τους οδηγούς και θα αφορούν τις Ζώνες με λευκή διαγράμμιση και κατάλληλη σήμανση στο κέντρο της πόλης και ήδη διατίθενται στο κοινό με πληρωμή μέσω επιτηδευματιών (κεντρικά καταστήματα και περίπτερα).

Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός θα πρέπει να ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν την χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος).

Η δε κάρτα θα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου ώστε να είναι ορατό από τους αρμόδιους ελεγκτές –υπαλλήλους του Δήμου.

Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης (0,50 ευρώ/ώρα), με συνολική διάρκεια παραμονής τις δύο ώρες.

Το σύστημα προβλέπει να ειδικά διαμορφωμένες θέσεις για δίτροχα , χωρίς την καταβολή τέλους στάθμευσης.

Ωστόσο τα δίκυκλα απαγορεύεται να σταθμεύουν στις θέσεις που προβλέπονται για τα αυτοκίνητα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση