Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για συμμετοχή στην απεργία
Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ  Μαγνησίας για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για συμμετοχή στην απεργία

Τα μέλη και τους φίλους του καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξαν οι φορείς για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται “θεωρούμε πως η κύρια πλευρά των κινητοποιήσεων αυτών είναι η χρησιμότητα τους ως διαπραγματευτικού υ της κυβέρνησης στις συνομιλίες της με τους δανειστές.

Πιστεύουμε ότι το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό κινείται σε θετική κατεύθυνση, αφού σκοπός του είναι η σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, μέσα από αλλαγές που θα κατανείμουν δικαιότερα τα βάρη και θα εξασφαλίσουν αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους.

Χρειάζονται όμως αλλαγές σε επιμέρους σημεία, οι οποίες μπορούν να προκύψουν μετά από διάλογο της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς φορείς, με στόχο την βελτίωση του προτεινόμενου ασφαλιστικού σε ότι αφορά τα μεσαία και τα οικονομικά ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Θεωρούμε τέλος, πως είναι τεράστια η ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το της χώρας στην δύσκολη θέση που βρίσκεται σήμερα.”


ια ανακούφιση οικονομικά ασθενέστερων

Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι “μέσα στο πνεύμα της κατευθυνόμενης από τα ΜΜΕ της διαπλοκής ς, υπάρχει πολύ μεγάλο ενημέρωσης σχετικά με πολλές πρωτοβουλίες και αποφάσεις της κυβέρνησης που ανακουφίζουν τα οικονομικά ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.
ια παράδειγμα ελάχιστα έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί ο φορολογούμενος να αιτηθεί στην Δ.Ο.Υ μείωση της προκαταβολής φόρου, όταν το εισόδημα του τρέχοντος έτους έχει μειωθεί άνω του 25%.

Το εισόδημα θεωρείται ότι μειώθηκε στις παρακάτω περιπτώσεις:

-Όταν έχει μειωθεί το των ακαθάριστων εσόδων (τζίρος) του τρέχοντος έτους συγκρινόμενο με τα ακαθάριστα της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

-Όταν έχει μειωθεί το ποσοστό των δαπανών επί των ακαθάριστων εσόδων του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό του προηγούμενου έτους.

-Όταν υπάρχει μείωση του μικτού κέρδους της επιχείρησης κατά το τρέχον έτος σε σχέση με το προηγούμενο .

-Όταν υπάρχουν γεγονότα από τα οποία πιθανολογείται μείωση του κέρδους του τρέχοντος φορολογικού έτους. Τέτοια γεγονότα μπορεί να είναι πχ η καταστροφή της γεωργικής παραγωγής λόγω καιρικών συνθηκών, η αδυναμία του επαγγελματία να προσφέρει τις υπηρεσίες του λόγω ανωτέρας βίας (πχ ασθένεια) κ.λπ.”

"Αλιεύοντας" την είδηση