Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για συμμετοχή στην απεργία
Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ  Μαγνησίας για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για συμμετοχή στην απεργία

Τα μέλη και τους φίλους του καλεί ο για να συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξαν οι φορείς για την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται “θεωρούμε πως η κύρια πλευρά των κινητοποιήσεων αυτών είναι η χρησιμότητα τους ως διαπραγματευτικού όπλου της κυβέρνησης στις συνομιλίες της με τους δανειστές.

Πιστεύουμε ότι το νόμου της κυβέρνησης για το κινείται σε θετική κατεύθυνση, αφού σκοπός του είναι η σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος, μέσα από αλλαγές που θα κατανείμουν δικαιότερα τα βάρη και θα εξασφαλίσουν αξιοπρεπή σε όλους.

Χρειάζονται όμως αλλαγές σε επιμέρους σημεία, οι οποίες μπορούν να προκύψουν μετά από διάλογο της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς φορείς, με στόχο την βελτίωση του προτεινόμενου ασφαλιστικού σε ότι αφορά τα μεσαία και τα οικονομικά ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.

Θεωρούμε τέλος, πως είναι τεράστια η ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν το σύστημα της χώρας στην δύσκολη θέση που βρίσκεται σήμερα.”


Για ανακούφιση οικονομικά ασθενέστερων

Επίσης ο τονίζει ότι “μέσα στο πνεύμα της κατευθυνόμενης από τα ΜΜΕ της διαπλοκής παραπληροφόρησης, υπάρχει πολύ μεγάλο έλλειμμα ενημέρωσης σχετικά με πολλές πρωτοβουλίες και αποφάσεις της κυβέρνησης που ανακουφίζουν τα οικονομικά ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα.
Για παράδειγμα ελάχιστα έχει γίνει γνωστό ότι υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί ο φορολογούμενος να αιτηθεί στην Δ.Ο.Υ της προκαταβολής φόρου, όταν το εισόδημα του τρέχοντος έτους έχει μειωθεί άνω του 25%.

Το εισόδημα θεωρείται ότι μειώθηκε στις παρακάτω περιπτώσεις:

-Όταν έχει μειωθεί το των ακαθάριστων εσόδων (τζίρος) του τρέχοντος έτους συγκρινόμενο με τα ακαθάριστα έσοδα της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους.

-Όταν έχει μειωθεί το ποσοστό των δαπανών επί των ακαθάριστων εσόδων του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με το αντίστοιχο ποσοστό του προηγούμενου έτους.

-Όταν υπάρχει του μικτού κέρδους της επιχείρησης κατά το τρέχον έτος σε σχέση με το προηγούμενο .

-Όταν υπάρχουν γεγονότα από τα οποία πιθανολογείται μείωση του κέρδους του τρέχοντος φορολογικού έτους. Τέτοια γεγονότα μπορεί να είναι πχ η καταστροφή της γεωργικής παραγωγής λόγω καιρικών συνθηκών, η αδυναμία του επαγγελματία να προσφέρει τις του λόγω ανωτέρας βίας (πχ ασθένεια) κ.λπ.”

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

  • Αιτήσεις για μόνιμες θέσεις καθηγητών στη Μαγνησία #ΑΣΕΠ - https://t.co/S1QrObMjZk -

"Αλιεύοντας" την είδηση