Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σειρά εκδηλώσεων παιδείας και πολιτισμού από τις δομές της ΚΕΠΚΑ ΔΙΕΚ
Σειρά εκδηλώσεων παιδείας και πολιτισμού από τις δομές της ΚΕΠΚΑ ΔΙΕΚ

Σειρά εκδηλώσεων παιδείας και πολιτισμού από τις δομές της ΚΕΠΚΑ ΔΙΕΚ

Σειρά εκδηλώσεων παιδείας και πολιτισμού θα παρουσιαστούν το Καλοκαίρι από τις δομές της ΚΕΠΚΑ ΔΙΕΚ και οι Βολιώτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ), ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ και στα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ της ΠΑ –ΔΙΕΚ και να παρακολουθήσουν από κοντά τα θεατρικά δρώμενα, τις εικαστικές εκθέσεις και τις δημιουργίες όλων των παιδιών που σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς εμπνεύστηκαν και κατασκεύασαν με γνώμονα όχι μόνο την έκφραση των δεξιοτήτων τους αλλά και την με όλους μικρούς και μεγάλους σε μιαν άλλη γλώσσα, στη γλώσσα της τέχνης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 1. Οι που θα πραγματοποιήσει το «Αθανασάκειο» ΚΔΑΠ ς με αφορμή τη λήξη των χειμερινών οργανωμένων εργαστηρίων είναι οι εξής: «Με το μπαμπά και τη μαμά αντάμα» Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, ώρα 17:30 μ.μ. Εκδήλωση για γονείς και παιδιά με δύο δράσεις: «Κατασκευή πεταλούδας» και Εικαστικό Εργαστήρι στον χώρο του ΚΔΑΠ ς. «Κυνήγι Χαμένου Αλφάβητου», αφορά σε Κυνήγι χαμένου θησαυρού στα καλντερίμια και τα αξιοθέατα της Πορταριάς. Την ίδια μέρα και ώρα θα πραγματοποιηθεί η έναρξη «Έκθεσης Έργων και Φωτογραφιών» που θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 12 Ιουνίου.
 2. Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του ΚΔΑΠ Αμπελοκήπων είναι το εξής: Εγκαίνια έκθεσης των έργων των παιδιών τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 και ώρα 18:00. Διάρκεια της έκθεσης 8, 9 & 10 Ιουνίου 2015 και ώρες 17:00-20:00 «Ταξιδεύοντας με τους Αργοναύτες». Την Τετάρτη 10 Ιουνίου και ώρα 19:00 πραγματοποίηση καλοκαιρινής εκδήλωσης με θέμα «ταξιδεύοντας με τους Αργοναύτες» στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου.

 3. Το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας θα πραγματοποιήσει την καλοκαιρινή γιορτή του την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 17:00 στο χώρο του κέντρου με θέμα « σαν παλιό σινεμά »

 4. Παρασκευή 12/6/2015 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί το καλοκαιρινό “Λούνα Παρκ” του ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ με αυτοσχέδια παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις που θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους.

 5. Την Τετάρτη 17 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η καλοκαιρινή γιορτή λήξης της χρονιάς με τραγούδια, χορούς και ποιήματα με θέμα ” ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ” στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Λεχωνίων “Τα Ζουζουνάκια”.

 6. Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 19:30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ καλοκαιρινή γιορτή με θέμα το κλασσικό και αγαπημένο παραμύθι “Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι”

 7. Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Προσφυγικών θα πραγματοποιήσει τη γιορτή λήξης της χειμερινής περιόδου. Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση στην οποία πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά του ΚΔΑΠ Προσφυγικών. Το έργο είναι βασισμένο στο ομότιτλο της Ξένιας Καλογεροπούλου «», με μουσική του Διονύση Σαββόπουλου. Η θεατρική παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:30μ.μ. στο (Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνίας). Η είσοδος είναι δωρεάν.

 8. Οι εκδηλώσεις από τα ΚΔΑΠ Νεάπολης και Λεχωνίων είναι οι εξής: Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:00 μ.μ. πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης με έργα παιδιών (ζωγραφική – κεραμική) των Εικαστικών Εργαστηρίων για παιδιά του Δήμου Βόλου. Συμμετέχουν τα εργαστήρια: « Παιδιών» Νεάπολης, Κάτω Λεχωνίων, της Κ.Ε.Κ.Π.Α.-Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου και «Στέκι Παιδιού», Κέντρο Νεότητας Χιλιαδούς της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας: Σταδίου-Μανδηλαρά, Τηλ.: 24210 91150. Διάρκεια έκθεσης: 5 Ιουνίου – 10 Ιουλίου 2015. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 5:30-9:30μ.μ., Σάββατο 10:00π.μ.-1:00μ.μ

Να σημειωθεί ότι οι έννοιες πολιτισμός και παιδεία για την ΠΑ –ΔΙΕΚ είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Εκπορευόμενοι από αυτήν μας την αντίληψη, προσπαθούμε μέσα από τις δράσεις μας στα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ), ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ και στα ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ να εμφυσήσουμε στα παιδιά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες έννοιες όπως η κοινωνική αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη στον συνάνθρωπο, στην συλλογικότητα, στον κοινό στόχο, προβάλλοντας μια εκπαιδευτική πολιτική, όπου βασικός πυλώνας είναι η ενασχόληση με την τέχνη και την πολιτιστική δημιουργία, που ενδογενώς φέρουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

  Dark Mode

  "Αλιεύοντας" την είδηση