Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Σιωπή του Δημάρχου για την αξιοποίηση από τη ΔΕΥΑΜΒ της Jessica
Σιωπή του Δημάρχου για την αξιοποίηση από τη ΔΕΥΑΜΒ της Jessica

Σιωπή του Δημάρχου για την αξιοποίηση από τη ΔΕΥΑΜΒ της Jessica

Σημαντικά ερωτήματα θέτουν στον Δήμαρχο Βόλου οι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά», , Απ.Παπατόλιας, Φ. Λαμπρινίδης και Ν. Στόϊκος, για τη σιωπή του σε σχέση με την αξιοποίηση από τη ΔΕΥΑΜΒ της πρωτοβουλίας Jessica, σε συνέχεια των ενεργειών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, με επ που κατέθεσαν σήμερα προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το περιεχόμενο της επς έχει ως εξής:

Με την από 20.10.2014 ερώτηση της δημοτικής μας ομάδας, ζητήσαμε ενημέρωση για τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, σε σχέση με την αξιοποίηση από τη ΔΕΥΑΜΒ της πρωτοβουλίας Jessica, σε συνέχεια των ενεργειών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της εν λόγω πρωτοβουλίας και σε συνέχεια της από 5/2012 Πρόσκλησης της ς Τράπεζας της Ελλάδας, που έχει οριστεί ως Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης (ΤΑΑ) για το ΕΠΠΕΡΑΑ, η ΔΕΥΑΜΒ, με την 535/23.12.2013 απόφαση του Δ.Σ. της, υπέβαλε πρόταση για χρηματοδότηση από το ανωτέρω ΤΑΑ των συνοδών έργων διακλαδώσεων των δικτύων ακαθάρτων Αγ. Στεφάνου, Ιωλκού και Αγριάς, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 3.569.307 ευρώ πλέον .

Μετά από εξαντλητικό έλεγχο και αξιολόγηση, το έργο κρίθηκε ως επιλέξιμο προκειμένου να εξεταστεί η χρηματοδότησή του στο πλαίσιο της εν λόγω Πρόσκλησης, όπως προκύπτει από το 5/6.5.2014 έγγραφο του Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης ΕΠΠΕΡΑΑ προς τη ΔΕΥΑΜΒ. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΥΑΜΒ είναι ο πρώτος δημοτικός στη χ που αξιοποιεί, ως επενδυτής, τη συγκεκριμένη χρηματοδοτική δυνατότητα.

Το πρώτο δύσκολο βήμα, συνεπώς, είχε γίνει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και αυτό που πλέον απαιτούνταν, είναι να γίνει και το τελικό βήμα, ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των συγκεκριμένων έργων, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Jessica, γεγονός που θα δώσει  μεγάλη οικονομική ανάσα στη ΔΕΥΑΜΒ.

Στη με αριθμ. πρωτ. 12570/ 10.11.2014 απάντηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ στην ως άνω ερώτησή μας,  αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «την Δευτέρα 10.11.2014 θα σταλεί στη ΔΕΥΑΜΒ (σημ: από την ΕΤΕ-ΤΑΑ) Σχέδιο Βασικών Όρων Χρηματοδότησης προς συζήτηση».

Στις 20.2.2015, ο τότε  επικεφαλής της παράταξής μας, Π. Σκοτινιώτης, με τη με αρ.πρωτ. 1466/20.2.2015 αίτησή του απευθυνόμενη προς τον Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και τον ενικό Διευθυντή της Επιχείρησης, ζήτησε αντίγραφο του εν λόγω Σχεδίου Βασικών Όρων Χρηματοδότησης, καθώς και της τυχόν απάντησης της ΔΕΥΑΜΒ, όπως και αντίγραφο κάθε άλλου εγγράφου της σχετικής αλληλογραφίας που τυχόν ακολούθησε.

Μέχρι και την ημέρα της παραίτησης του Π. Σκοτινιώτη (16.3.2015), δηλαδή επί έναν ολόκληρο μήνα από την υποβολή της αίτησης, αλλά και μέχρι σήμερα, και παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει και τηλεφωνική επι του Π. Σκοτινιώτη με τον Σ. Παπαευσταθίου, το σχετικό έγγραφο δεν έχει χορηγηθεί.

Κατόπιν των παραπάνω, επερωτάται ο κ. Δήμαρχος, και ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ:

-γιατί επί τόσο καιρό δεν έχει χορηγηθεί στην παράταξή μας αντίγραφο του Σχεδίου Βασικών Όρων Χρηματοδότησης, το οποίο έχει σταλεί από την ΕΤΕ – Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης προς τη ΔΕΥΑΜΒ,

-αν υπήρξε απάντηση στο εν λόγω έγγραφο με τις απόψεις της ΔΕΥΑΜΒ επί του Σχεδίου Βασικών Όρων Χρηματοδότησης και, γενικότερα, αν η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ έχει προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες, προκειμένου να εγκριθεί τελικά η ένταξη των συγκεκριμένων έργων στην πρωτοβουλία Jessica, με δεδομένο μάλιστα ότι οι όποιες συμβάσεις, όπως πληροφορούμαστε, θα πρέπει να έχουν υπογραφεί μέχρι τον Ιούνιο 2015, και

-αν υπάρχει κάποια εξέλιξη σε σχέση με το αίτημα της ΔΕΥΑΜΒ για ένταξη στο Jessica και του έργου «Κατασκευή Μικρού ΥΗΣ στη θέση Μετερίζα Πηλίου».

Ζητούμε, επίσης, να κατατεθούν σ' εμάς και στο Δημοτικό Συμβούλιο το Σχέδιο Βασικών Όρων Χρηματοδότησης που έχει σταλεί από την ΕΤΕ – Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης, η τυχόν απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ και κάθε άλλο έγγραφο της σχετικής αλληλογραφίας που τυχόν ακολούθησε.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση