Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνεργασία με Βαλκανικές πόλεις προωθεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Συνεργασία με Βαλκανικές πόλεις προωθεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Συνεργασία με Βαλκανικές πόλεις προωθεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας

Νέες προοπτικές συνς με των Βαλκανίων, επιδιώκει να ξεκινήσει το Επιμελητήριο . Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου και του Δήμου Πλέβεν της Βουλγαρίας με αφορμή Φεστιβάλ της πόλης, που διοργανώθηκε στην περιοχή, στο διάστημα από 14 έως 17 Μαΐου. Το Επιμελητήριο Μαγνησίας έχει αδελφοποιηθεί με το αντίστοιχο του Πλέβεν εδώ και χρόνια, μετά την αδελφοποίηση των δύο Δήμων.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας εκπροσώπησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.κ. Σπύρος Κοπάλης και Βασίλης Καραλής, οι οποίοι μετέφεραν τις ευχές του Προέδρου κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη για την επιτυχία του Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ της βουλγαρικής πόλης Πλέβεν είναι ένα σημαντικό γεγονός για τη γειτονική χώρα, το οποίο θέλησε να εκμεταλλευτεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας, καθώς συγκεντρώνει προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου, όχι μόνο από τη Βουλγαρία αλλά και άλλες χώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες Δήμων και Επιμελητηρίων από τη Μόσχα και το Ροστόφ-ον-ντον της Ρωσίας, το Πλοκ της Πολωνίας, την Κάιζερσλάουτερν της Γερμανίας, ενώ στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστη και η πρόεδρος της βουλγαρικής Βουλής Τσέτσκα Τσάτσεβα.

Εκείνο που ξεχώρισε από την τριήμερη όλων των αντιπροσωπειών, ήταν η διάθεσή τους για συν μεταξύ των εκπροσωπούμενων πόλεων, σε επίπεδο τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και ς.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, απηύθυναν κάλεσμα σε όλες τις αδελφοποιημένες να συμμετάσχουν σε αντίστοιχες εκδηλώσεις που θα διοργανώσει το Επιμελητήριο Μαγνησίας. Σημειώνεται ότι υπήρξε με το Δήμαρχο του Πλέβεν Ντιμιτάρ Στόικοβ, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Πλέβεν, κ Ντάριν Ανγκέλοβ και στελέχη του Δήμου.

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Μπασδάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Η αδελφοποίηση μεταξύ πόλεων και κατ' επέκταση και φορέων, δεν είναι μία εθιμοτυπική διαδικασία αν και στις περισσότερες των περιπτώσεων καταλήγει να είναι έτσι.

Οι αδελφοποιήσεις επιτρέπουν στους πολίτες να συναντηθούν και να μάθουν ο ένας για τον άλλον, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους από την ποικιλομορφία τους. Αυτοί οι δεσμοί συμβάλλουν κατ' αυτό τον τρόπο στην αφύπνιση μιας κοινής ταυτότητας και αίσθησης του «ανήκω κάπου». Ταυτόχρονα οι πολίτες γίνονται ανοιχτοί και δημιουργικοί και μέσα από το θεσμό αναπτύσσεται η ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη που θα βασίζεται στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της ανεκτικότητας και του ανοικτού διαλόγου.

Βιομηχανική παραγωγή, εμπόριο, τουρισμός, και κατ' επέκταση οικονομία, μπορούν να ενισχυθούν μέσα από τους δεσμούς «τος» που συνδέουν αδελφές πόλεις, συνήθως με κοινά χαρακτηριστικά.

Ευχόμαστε η συνάντησή μας να γίνει η απαρχή μίας εποικοδομητικής και γόνιμης συνεργασίας στο μέλλον.

Είναι ευνόητο ότι με την σειρά μας θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε στην όμορφη πόλη μας, με την οποία θα δείτε ότι το Πλέβεν έχει πολλά κοινά».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση