Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνεδρίαση ΣΟΠΠ για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων
Συνεδρίαση ΣΟΠΠ για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Συνεδρίαση ΣΟΠΠ για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Στη σύσκεψη, που είχε ως στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα, ώστε να διασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων και των χιονοπτώσεων, συμμετείχαν ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Δημ. Τσιόφας, ο διοικητής Π.Υ. Βόλου Χαρ. Πόζογλου, οι δασάρχες Βόλου και Αλμυρού, η αντιδήμαρχος Βόλου Β. , ο Χρ. Βασιλούδης, ο αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Παλληκάρης, ο αντιδήμαρχος οτίου Πηλίου Α. Φλέρης, ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Βόλου Π. Παπακωνσταντίνου, εκπρόσωποι των Δήμων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των εθελοντικών οργανώσεων και των αρμόδιων υπηρεσιών των Περιφερειακών Ενοτήτων & Σποράδων.

Τον συντονισμό της σύσκεψης είχε ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της κ. Χρήστος Καραμπούζης ο οποίος αφού καλωσόρισε τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας τόνισε ότι η και Σποράδων είναι μια δύσκολη περιφερειακή ενότητα με τις ιδιαιτερότητες που έχει και αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των πλημμυρών στη νήσο Σκόπελο όσο και στην έντονη χιονόπτωση και στα προβλήματα που προκάλεσε στην περιοχή τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Επιπλέον επεσήμανε την συνδρομή των εθελοντικών οργανώσεων οι οποίες παρά την απουσία της οικονομικής ενίσχυσης από πλευράς πολιτείας βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο. Για τις πλημμύρες δήλωσε ότι την ευθύνη την έχουν η και οι ΔΕΥΑ των δήμων που πρέπει να έχουν μεριμνήσει για τον καθαρισμό των ρεμάτων στις ζώνες της δικαιοδοσίας τους, να κάνουν έλεγχο στα αντιπλημμυρικά έργα που ήδη έχουν κατασκευασθεί ή κατασκευάζονται και να προχωρήσουν στην έκδοση σχετικής ς για την μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων έργου.

Για το θέμα των χιονοπτώσεων ο κ. Καραμπούζης ζήτησε να οριστεί εκπρόσωπος από τους Δήμους, καθώς και από τα Δημοτικά Διαμερίσματα και να σταλεί με έγγραφο στην Πολιτικής Προστασία της Π. Ε. Μαγνησίας με τηλέφωνο σταθερό και κινητό για άμεση επικοινωνία έτσι ώστε να υπάρχει επαφή για τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν στην ευρύτερη περιοχή.

Ο αποχιονισμός των οδικών δικτύων θα γίνεται πρώτα στο Εθνικό δίκτυο, στην συνέχεια στο επαρχιακό και ακολουθεί το δημοτικό και αγροτικό δίκτυο καθώς και τα ποιμνιοστάσια εάν κριθεί αναγκαίο. Εάν και εφόσον τα προβλήματα είναι έντονα θα πρέπει να υπάρξει υπομονή και κατανόηση από όλους μας για την σειρά που θα γίνει ο αποχιονισμός .

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τόνισε την σπουδαιότητα της Πολιτικής Προστασίας στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων και των χιονοπτώσεων, αναφέρθηκε στην έλλειψη πόρων και προσωπικού αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του για την έγκαιρη αντιμετώπιση των κινδύνων.

Αναφέρθηκε στην ολο μεγάλων αντιπλημμυρικών έργων στον Ξηριά και στον Κραυσίδωνα καθώς και στις εργασίες εκβάθυνσης που εκτελούνται αυτή την περίοδο στον Κραυσίδωνα στο ύψος της σιδηροδρομικής γέφυρας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης όλοι οι φορείς κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις δράσεις που πρέπει να γίνουν έγκαιρα, και παράλληλα ενημέρωσαν για τον βαθμό ετοιμότητας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την προτροπή στους εκπροσώπους των δήμων και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων να προβούν στις απαραίτητες προετοιμασίες για αντιμετώπιση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
SOPP1SOPPSOPP3

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση