Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνεχίζονται οι περιοδείες των κλιμακίων της Λαϊκής Ενότητας
Συνεχίζονται οι περιοδείες των κλιμακίων της Λαϊκής Ενότητας

Συνεχίζονται οι περιοδείες των κλιμακίων της Λαϊκής Ενότητας

Στο εμπορικό κέντρο της πόλης του Βόλου (Ιωλκού, Ερμού κ.λπ.) αλλά και στη λαϊκή αγορά της Μαγνήτων συνεχίστηκαν οι περιοδείες των κλιμακίων της Λαίκής Ενότητας με την παρουσία των υποψήφιων βουλευτών Ρήτα-Κόγια, Νεοφωτίστου, Ταμβάκη και Πατσιαντά καθώς και μελών και φίλων της παράταξης, ενώ ταυτόχρονα περιοδείες έγιναν και στην ύπαιθρο της περιοχής του Αλμυρού.

Αναδείχτηκαν σε κάθε περίπτωση τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι σε κάθε περιοχή της Μαγνησίας, κατά περίπτωση.

Τόσο ο αγροτικός κόσμος, όσο και οι έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες καθημερινά συναντούν στη ζωή τους τα ανυπέρβλητα εμπόδια που τους θέτει το τρίτο Μνημόνιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκειμένου να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ιδιαίτερα για τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, το άδικο και εξοντωτικό καθεστώς του ΕΝΦΙΑ διατηρείται όπως ακριβώς έχει, ενώ αυξάνεται η προκαταβολή φόρου στο 77% για το 2015 (από 55% που ίσχυε) και στο 100% από το 2016.

Επιπλέον, αυξάνεται στο 5% από 3% το επιτόκιο της ρύθμισης των 100 δόσεων, ενώ μειώνεται το ποσό τραπεζικού λογαριασμού στα 1250 ευρώ (από 1500) και στα 1000 ευρώ (από 1500) το από μισθούς (για εργαζόμενους με μπλοκάκι).

Εξάλλου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αλμυρού με την παρουσία φορέων της περιοχής και του προέδρου του ΕΛΓΑ . Ν. Στουπή, πήραν μέρος οι υποψήφιοι βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας Κώστας Δελημήτρος και Νίκος Τσανής.

Έθεσαν τις καταστροφικές συνέπειες του τρίτου μνημονίου για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της περιοχής (αύξηση προκαταβολής φόρου στο 100% από το 2017 και εξομοίωσή τους με τους ελεύθερους επαγγελματίες σε φορολογικά θέματα, αύξηση ΦΠΑ σε όλα τα αγροτικά εφόδια, κατάργηση του νόμου Βαλαβάνη για το αφορολόγητο των αγροτικών επιδοτήσεων μέχρι 12.000 ευρώ και φορολόγησή τους από το πρώτο ευρώ, κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης πετρελαίου για όλους τους αγρότες), αλλά και το ζήτημα της απαράδεκτης καθυστέρησης καταβολής των αποζημιώσεων το οποίο επιφέρει ένα ακόμη βαρύτατο πλήγμα προς την πρωτογενή αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση