Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνεχίστηκε στη Χιλιαδού η προφεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ
Συνεχίστηκε στη  Χιλιαδού  η προφεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ

Συνεχίστηκε στη Χιλιαδού η προφεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ

Με συμμετοχή των κατοίκων της Χιλιαδούς συνεχίστηκε η προφεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ στο Βόλο, προπαγανδίζοντας το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή. Οι κάτοικοι της περιοχής συζήτησαν και άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που εξορμούσαν πριν την εκδήλωση ,καθώς και την ομιλία του Β. Μεταξά γραμματέα της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ.

Στην ομιλία του το στέλεχος του ΚΚΕ αρχικά έκανε στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού και τις εξελίξεις στα κόμματα της ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλες πολιτικές δυνάμεις με στόχο μέσω των διάφορων αλλαγών στα κόμματα αυτά είναι να γίνουν πιο αποτελεσματικά στο να εγκλωβίσουν ξανά τις λαϊκές οικογένειες ,πρώτα και κύρια που στενάζουν εδώ και χρόνια με τα διαδοχικά μνημόνια, όπως βαρυγκομαχούσαν τα προηγούμενα χρόνια με τα αντιλαϊκά μέτρα που είχαν άλλο όνομα τότε.

Στη συνέχεια τόνισε την σημασία που έχει τώρα να οργανωθεί ο λαός ώστε με τον αγώνα του να αποτρέψει, να καθυστερήσει, να βάλει εμπόδια στην υλοποίηση αυτών των βάρβαρων μέτρων. Να ζωντανέψουν οι αγώνες σε κάθε χώρο, αλλά και συνολικά, να έρθουν δίπλα οι εργάτες από το ένα εργοστάσιο με τους εργάτες από το άλλο. «Να έρθουν και να γίνουν μια γροθιά οι εργάτες και εργαζόμενοι, με τους άνεργους, τους επαγγελματίες, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες που είναι μέλη λαϊκών οικογενειών.

Το ΚΚΕ αυτή την ενωτική πρόταση συμμαχίας έχει. Να δυναμώσει αυτή η μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών που είναι η μόνη που μπορεί και μνημόνια να ανατρέψει, αλλά και να χαράξει δρόμο πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου».

Επίσης κάλεσε τους εργαζόμενους τα άλλα λαϊκά στρώματα να ξεπεράσουν αυταπάτες που αποτελούν βαρίδια για τη συμμετοχή τους στο κίνημα και να βγάλουν συμπεράσματα. Λογικές όπως ότι αν πάει καλά η οικονομία, η καπιταλιστική οικονομία, τότε θα μπορέσει να πάρει κάτι και ο λαός, της αριστερής διακυβέρνησης που πάνω της βάλανε τις ελπίδες τους αρκετοί λαϊκοί άνθρωποι, έχοντας στο μυαλό τους αγώνες και την ηθική των αριστερών που χτίστηκε με τις θυσίες και την ανιδιοτέλεια χιλιάδων κομμουνιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων δίπλα στο ΚΚΕ, της προσπάθειας να αλλάξει δήθεν η και να μετατραπεί σε των λαών πρέπει να ξεριζωθούν από τις αντιλήψεις των εργαζομένων.

Να μην μπλέκουν σε ψευτοδιλήμματα, τα οποία στόχο έχουν να εγκλωβίσουν το λαό και να τον βάλουν να διαλέξει με ποιο νόμισμα ή μνημόνιο θα χρεοκοπήσει ακόμη περισσότερο. Να ακουμπήσουν και να παλέψουν από κοινού με το ΚΚΕ για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Η ρεαλιστική πρόταση του ΚΚΕ πατάει στη σημερινή αναγκαιότητα το εργατικό λαϊκό κίνημα, η συμμαχία της εργατικής τάξης με τα άλλα λαϊκά στρώματα, να εκφράσουν την καθαρή αντίθεσή τους, το διαχωρισμό τους από τα συμφέροντα των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, της ΕΕ, άρα και να είναι απέναντι, να αντιπολιτεύονται καθημερινά τις συγκεκριμένες πολιτικές που υποστηρίζουν τα διάφορα κόμματα που πότε ακουμπούν στις συνταγές του ΔΝΤ και των ΗΠΑ, πότε στις συνταγές της ΕΚΤ, της Κομισιόν, της Γερμανίας.

Το ΚΚΕ λέει καθαρά ότι όλα τα «οικονομικά εργαλεία» μπορούν να μπουν στην υπηρεσία του λαού. Να κοινωνικοποιηθούν. Ο ορυκτός πλούτος, οι υποδομές και τα της βιομηχανίας, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, οι μεταφορές, το εμπόριο, η γη, οι καπιταλιστικές αγροτικές κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, οι πλουτοπαραγωγικές να γίνουν όλα λαϊκή περιουσία. Δίπλα σε αυτόν τον κοινωνικοποιημένο τομέα της οικονομίας να οργανωθεί ο παραγωγικός αγροτικός συνεταιρισμός.

Με αυτά τα εργαλεία μπορεί η νέα, η εργατική, λαϊκή εξουσία να σχεδιάσει κεντρικά και επιστημονικά την οικονομία, να δώσει δυναμική στην ανάπτυξη των κλάδων και της περιφέρειας, να ζωντανέψει η ύπαιθρος. Αυτή η ανάπτυξη έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το καπιταλιστικό κέρδος. Πανεθνικό σχεδιασμό δεν μπορεί, δεν είναι σε θέση να κάνει ο καπιταλισμός, καθώς στηρίζεται στο κέρδος αλλά και στον προγραμματισμό κατά μονοπώλιο, ούτε καν σε κλαδικό επίπεδο.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Β. Μεταξάς ανέδειξε την εμπιστοσύνη που έχει το ΚΚΕ στην εργατική τάξη και το λαό και το πώς θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του, με αγώνες και θυσίες που έχουν αξία γιατί όπως βγαίνει και από το σύνθημα και το περιεχόμενο του Φεστιβάλ μόνο σε αυτόν τον αγώνα μπορούμε να βγούμε νικητές.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «NON OMNIS MORIAR» που παρουσιάζει τον 9μηνο ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών του Ασποροπύργου, έναν αγώνα που αποτελεί ορόσημο για την εργατική τάξη και αναδεικνύει τους αγώνες και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναπτυχθούν σε αυτούς σήμερα για να σηκώσει ο λαός το αναστημά του και να απαντήσει σε όλη αυτήν την που δέχεται.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκινάει το έργο αποχέτευσης σε Κουκουναριές και Τρούλο του Δήμου Σκιάθου #έργοαποχέτευσης - https://t.co/UgWcrSi3B8 -

  • Λαμπάδιασε βαμβακοσυλλεκτική μηχανή στη Χλόη #βαμβακοσυλλεκτικήμηχανή - https://t.co/pwewdRC7Ud -

  • Κορωνοϊός: 4.165 νέα κρούσματα, 25 θάνατοι, 380 διασωληνωμένοι - https://t.co/XQd6UL9mcU -

"Αλιεύοντας" την είδηση