Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνέχεια προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ στην πλατεία Χρυσοχοϊδη
Συνέχεια προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ στην πλατεία Χρυσοχοϊδη

Συνέχεια προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ στην πλατεία Χρυσοχοϊδη

Συνεχίστηκε χθες το ταξίδι των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της ΚΝΕ μπροστά στο 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στην Χρυσοχοϊδη.

Ο της γειτονιάς συμμετείχε μαζικά και με μεγάλο ενδιαφέρον στην , ενώ πριν ξεκινήσει τα μέλη της ΚΝΕ μίλησαν με τους νέους της περιοχής για τις εξελίξεις, τις θέσεις του ΚΚΕ αλλά και την αναγκαιότητα ισχυροποίησης αυτού και της νεολαίας του.

Η ξεκίνησε με ομιλία του Αποστόλη Ριζόπουλου μέλος της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ. Το στέλεχος του ΚΚΕ στάθηκε αρχικά στις κάλπικες υπο και τα ψέματα που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες μετά το 3ο μνημόνιο, ενώ στη συνέχεια μίλησε για την «πολυπόθητη » η οποία «σημαίνει χρεοκοπία για το λαό».

Η βαριά φορολογία , οι μειώσεις των μισθών, οι ιδιωτικοποιήσεις μαζί με τα 86 δις ευρώ που προορίζουν για το μεγάλο κεφάλαιο αναδεικνύουν ότι η των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, ντόπιων και ξένων, γίνεται πάνω στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού.

Η βάση αυτών των μέτρων υπήρχε βέβαια και στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ στρατηγικά υπερασπίζεται την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ψεύτικα διλήμματα που βάζουν στο λαό και πως αυτός πρέπει να τα απορρίψει καθώς μέσα στην ΕΕ που γίνεται όλο και χειρότερη, γιατί προασπίζει τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, τόσο και με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης ο λαός δεν έχει να δει άσπρη μέρα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις δυνάμεις ,όπως η Αριστερή Πλατφόρμα και η ΑΝΣΥΑ που ενισχύουν τα ψευτοδιλήμματα αποτελώντας ουσιαστικά την άλλη όψη του ίδιου αντιλαϊκού νομίσματος. «Διαφοροποιείται η Αριστερή Πλατοφορμά από το μνημόνιο αλλά δίνει όρκους πίστης στο ΣΥΡΙΖΑ».

Και οι δύο προβάλλουν την αδιέξοδη για το λαό πολιτική γραμμή «της δραχμής» και «παγιδεύουν τον ριζοσπαστισμό και τη λαϊκή διάθεση για σύγκρουση με λογικές διαχείρισης του συστήματος . Και με ευρώ και με δραχμή χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια η εκμετάλλευση του λαού είναι παρούσα».

Μάλιστα ο ομιλητής ανέδειξε και τις εγκληματικές ευθύνες αυτών των πολιτικών δυνάμεων καθώς υπερασπίζονται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης βάζοντας αριστερά συνθήματα και χροιά στη διαχείρισή του και νοθεύουν έτσι τη ριζοσπαστική τοποθέτηση του λαού απέναντι στην ΕΕ, τον διώχνουν μακριά από αγώνες με περιεχόμενο πραγματικής σύγκρουσης και ρήξης με την ΕΕ, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους.

Απέναντι σε όλα αυτά το στέλεχος του ΚΚΕ ανέδειξε την αναγκαιότητα του άλλου δρόμου ανάπτυξης που προτείνει το Κόμμα, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, η οποία πρέπει να παλεύει ενάντια στα μονοπώλια και την ΕΕ, τις κυβερνήσεις τους και να διεκδικεί άμεσα λύση για κάθε πρόβλημα και ανάγκη της λαϊκής οικογένειας .

«Οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας είναι λαϊκή περιουσία» τόνισε ο ομιλητής και κάλεσε όλο το λαό σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές να συμπορευτεί και να ενισχύσει το ΚΚΕ και να παλέψει στο πλάι του για κάθε λαϊκό πρόβλημα αλλά και για την ανατροπή αυτής εξουσίας, την οικοδόμηση της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, με εργατική κυβέρνηση που θα διαγράψει μονομερώς το χρέος, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και θα σει την οικονομία με βάση την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης προβλήθηκε το «NON OMNIS MORIAR» που παρουσιάζει τον 9μηνο ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών του Ασποροπύργου, έναν αγώνα που αποτελεί ορόσημο για την εργατική τάξη και αναδεικνύει τους αγώνες και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να αναπτυχθούν σε αυτούς σήμερα για να σηκώσει ο λαός το αναστημά του και να απαντήσει σε όλη αυτήν την επίθεση που δέχεται.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση