Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συναυλία στις φυλακές Κασσαβετείας
Συναυλία στις φυλακές Κασσαβετείας

Συναυλία στις φυλακές Κασσαβετείας

Την να ξεφύγουν από τις δυσκολίες και τη μονοτονία των συνθηκών σης τραγουδώντας και χορεύοντας είχαν κρατούμενοι των φυλακών Κασσαβετείας. Τη δυνατότητα αυτή τους έδωσε η συναυλία στο σωφρονιστικό της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με μαέστρο τον δικηγόρο –μουσικό Δημήτρη Καρούζο. Το κάλεσμά του τελευταίου στους ανήλικους κρατούμενους να επιδείξουν και οι ίδιοι τις φωνητικές τους ικανότητες  επί σκηνής αντιμετωπίσθηκε με ενθουσιασμό.

Έτσι οι χορωδοί και ανήλικοι κρατούμενοι, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, έγιναν ένα, σπάζοντας φραγμούς πιθανών αμοιβαίων προκαταλήψεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας ερμήνευσε ως σολίστ  δύο με τη συνοδεία κιθάρας, που έπαιξε άλλος ανήλικος , ενώ ένα γκρουπ κρατουμένων ερμήνευσε ένα αυτοσχέδιο τραγούδι σε ρυθμούς ραπ.

Ερμηνεύοντας μία πλούσια γκάμα τραγουδιών από δημοτικά και ρεμπέτικα μέχρι σύγχρονα της έντεχνης  ελληνικής μουσικής τα μέλη της χορωδίας του Δ.Σ.Α. έδειξαν τους καλύτερους εαυτούς τους, είτε τραγουδώντας ενώπιον των Αρχών της Δικαιοσύνης στην παλαιά , είτε τραγουδώντας ενώπιον των κρατουμένων στις φυλακές Κασσαβέτειας.

Τη χορωδία συνόδεψαν ο του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος κ. Βασίλης Αλεξανδρής , ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Μπουλούκος  και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Δερβεσός. Από τη μεριά του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στη συναυλία παρευρέθηκαν ο του Συλλόγου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης , ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Μαρδέλης , ο Ταμίας κ. Μιχάλης Βασιλικός και το μέλος του Δ.Σ. κ.Θεόδωρος Γκούμας. Οι πρόεδροι των δύο δικηγορικών συλλόγων απευθυνόμενοι στους κρατουμένους τους διαβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά  ότι η βοήθεια, που παρέχουν οι σύλλογοί τους στο σχολείο και στο γυμνάσιο  των φυλακών θα συνεχιστεί αδιάλειπτα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση