Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συναυλία στις φυλακές Κασσαβετείας
Συναυλία στις φυλακές Κασσαβετείας

Συναυλία στις φυλακές Κασσαβετείας

Την να ξεφύγουν από τις δυσκολίες και τη μονοτονία των συνθηκών κράτησης τραγουδώντας και χορεύοντας είχαν κρατούμενοι των φυλακών Κασσαβετείας. Τη δυνατότητα αυτή τους έδωσε η συναυλία στο σωφρονιστικό κατάστημα της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με μαέστρο τον δικηγόρο –μουσικό Δημήτρη Καρούζο. Το κάλεσμά του τελευταίου στους ανήλικους κρατούμενους να επιδείξουν και οι ίδιοι τις φωνητικές τους ικανότητες  επί σκηνής αντιμετωπίσθηκε με ενθουσιασμό.

Έτσι οι χορωδοί και κρατούμενοι, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, έγιναν ένα, σπάζοντας φραγμούς πιθανών αμοιβαίων προκαταλήψεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας κρατούμενος ερμήνευσε ως σολίστ  δύο τραγούδια με τη συνοδεία κιθάρας, που έπαιξε άλλος ανήλικος κρατούμενος, ενώ ένα γκρουπ κρατουμένων ερμήνευσε ένα αυτοσχέδιο τραγούδι σε ρυθμούς ραπ.

Ερμηνεύοντας μία πλούσια γκάμα τραγουδιών από δημοτικά και ρεμπέτικα μέχρι σύγχρονα τραγούδια της έντεχνης  ελληνικής μουσικής τα μέλη της χορωδίας του Δ.Σ.. έδειξαν τους καλύτερους εαυτούς τους, είτε τραγουδώντας ενώπιον των Αρχών της Δικαιοσύνης στην παλαιά Βουλή, είτε τραγουδώντας ενώπιον των κρατουμένων στις .

Τη χορωδία συνόδεψαν ο του Δ.Σ.. και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος κ. Βασίλης Αλεξανδρής , ο Β΄ Αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Μπουλούκος  και το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Δερβεσός. Από τη μεριά του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στη συναυλία παρευρέθηκαν ο του Συλλόγου κ. Λάζαρος Γαϊτάνης , ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Μαρδέλης , ο Ταμίας κ. Μιχάλης Βασιλικός και το μέλος του Δ.Σ. κ.Θεόδωρος Γκούμας. Οι πρόεδροι των δύο δικηγορικών συλλόγων απευθυνόμενοι στους κρατουμένους τους διαβεβαίωσαν για μία ακόμη φορά  ότι η , που παρέχουν οι σύλλογοί τους στο και στο γυμνάσιο  των φυλακών θα συνεχιστεί αδιάλειπτα.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση