Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συναντήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε
Συναντήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Συναντήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε

Με το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας (ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε) είχαν συνάντηση το Σάββατο 16.5.2015, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κώστας Δελημήτρος, και Μάκης Μπαλλής, καθώς και εκπρόσωπος της Δανάης Τζήκα, κατά την οποία ενημερώθηκαν για την κατάσταση στα ΜΜΕ και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των δημοσιογράφων.

Αφού επισημάνθηκε από μέρους της Ένωσης, ως ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ο επαναπροσδιορισμός των ορίων της αστικής ευθύνης του Τύπου, η επέκταση του αγγελιοσήμου στο διαδίκτυο, όπως και διάφορα θέματα φορολόγησης και ασφαλιστικά που απασχολούν τον κλάδο τους.

Ιδιαίτερη μνεία έκαναν στο θέμα των προϋποθέσεων για την λήψη δημόσιων καταχωρήσεων στον Περιφερειακό Τύπο, στην αναγκαιότητα επαναφοράς του προηγούμενου καθεστώτος περί υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών στις τοπικές εφημερίδες και ρύθμισης του καθεστώτος των αδειών λειτουργίας ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, στην λειτουργία των Γραφείων Τύπου, όπως επίσης και στην ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) για την πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.

Τέλος, αναφέρθηκαν στην μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών λόγω των χρεών των επιχειρήσεων Τύπου.

Στην συνέχεια, έγινε συνάντηση με εκπροσώπους του Αγροτικού Δασικού Συνεταιρισμού Νοτίου Πηλίου, του Δασικού Συνεταιρισμού Κισσού και του Σωματείου Εμπόρων και Υλοτόμων της ΠΕ Μαγνησίας.

Οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι υλοτόμοι της Μαγνησίας, λόγω της παύσης έγκρισης νέων αδειών υλοτομίας από το Δασαρχείο Βόλου. Οι άδειες αφορούν σε “διακατεχόμενα” δασοτεμάχια μέσα σε δημόσια δάση της Μαγνησίας.

Όπως ισχυρίζονται, με βάση το υπ’ αριθμ. 7220/248967/27.11.2014 έγγραφο του Γενικού Διευθυντού Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, έχει από 1/1/2015 σταματήσει η έγκριση νέων αδειών υλοτόμησης, χωρίς να έχει μεταβληθεί το υπάρχον νομικό καθεστώς και χωρίς να αποσαφηνίζεται το νομικό πλαίσιο με βάση το οποίο δεν εγκρίνονται οι άδειες. Με την αυτή επηρεάζονται 1.500 υλοτόμοι της περιοχής.

Τέλος, οι βουλευτές συναντήθηκαν με εκπροσώπους των δημοτικών αστυνομικών που έχουν μεταταχθεί σε σωφρονιστικά ιδρύματα, οι οποίοι τους εξέθεσαν προβλήματα που σχετίζονται με την τοποθέτησή τους.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση