Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας
Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας

Σε κάλεσμ του Ιτρικού Συλλόγου Μαγνησίας ανταποκρίθηκαν την Κυριακή 7.6.2015, οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δανάη Τζήκα, Κώστας , καθώς και εκπρόσωποι της Κατερίνας Παπανάτσιου και του Μάκη Μπαλλή.

Κατά την διάρκεια της ς, στην οποία παρευρέθησαν και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, οι βουλευτές ενημερώθηκαν για θέματα υγείας του πληθυσμού καθώς και για τα προτα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κλάδος σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν οι δαπάνες για την Υγεία και η τροπο και ο εκσυγχρονισμός της ιατρικής νομοθεσίας, εστιάζοντας ιδιαιτέρως στον Νόμο περί απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος που νομιμοποιεί την πλανοδιακή ιατρική και την δημιουργία εταιρειών παροχής υγείας με πλειοψηφία μετόχων από μη ιατρούς, ενώ ανέδειξαν και τα προτα που ανακύπτουν για τον κλάδο τους σχετικά με τον καθορισμό της τιμής των νοσηλίων από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής υγείας.

Ακόμη αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του ρόλου των Νοσοκομείων ως παρόχου δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, ενώ παράλληλα επεσήμαναν την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου, λειτουργικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο οποίο θα συνυπάρχουν οι δομές των Κέντρων Υγείας, των Αγροτικών Ιατρείων, του Π.Ε.Δ.Υ. καθώς και οι συμβεβλημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί με τον , προκειμένου να αποσυμφορηθούν και τα Νοσοκομεία από μη επείγοντα περιστατικά.

Αναφορά έγινε σε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα του ιατρικού κλάδου, όπως επίσης και στην ενίσχυση και αναβάθμιση των κρατικών δομών υγείας κυρίως μέσω της στελέχωσης τους, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές στις οποίες, λόγω της γεωγραφικής τους ιδιαιτερότητας και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, κρίνεται ακόμη περισσότερο απαραίτητη η παρουσία ιατρών.

Το Δ.Σ. του υπογράμμισε επίσης την σπουδαιότητα εφαρμογής άμεσων μέτρων διάσωσης και ενδυνάμωσης του συνολικού Εθνικού συστήματος Υγείας για την άμεση κάλυψη των αναγκών υγειονομικής ς των πολιτών.

Οι βουλευτές άκουσαν με προσοχή τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο και τα αιτήματα του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα και προτεραιότητα της ορθής και καθολικής παροχής υγείας προς το κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση