Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας
Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας

Συνάντηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας

Σε κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου ς ανταποκρίθηκαν την Κυριακή 7.6.2015, οι ς του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δανάη Τζήκα, Κώστας Δελημήτρος, καθώς και εκπρόσωποι της Κατερίνας Παπανάτσιου και του Μάκη Μπαλλή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθησαν και εκπρόσωποι άλλων κομμάτων, οι ενημερώθηκαν για θέματα υγείας του πληθυσμού καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κλάδος σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν οι για την Υγεία και η τροποποίηση και ο εκσυγχρονισμός της ς ς, εστιάζοντας ιδιαιτέρως στον όμο περί απελευθέρωσης του ιατρικού επαγγέλματος που νομιμοποιεί την πλανοδιακή και την δημιουργία εταιρειών παροχής υγείας με πλειοψηφία μετόχων από μη ιατρούς, ενώ ανέδειξαν και τα προβλήματα που ανακύπτουν για τον κλάδο τους σχετικά με τον καθορισμό της τιμής των νοσηλίων από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής υγείας.

Ακόμη αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα επαναπροσδιορισμού του ρόλου των οσοκομείων ως παρόχου δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας και στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας τους για την κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού, ενώ παράλληλα επεσήμαναν την ανάγκη δημιουργίας ενός ενιαίου, λειτουργικού συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο οποίο θα συνυπάρχουν οι δομές των Κέντρων Υγείας, των Αγροτικών Ιατρείων, του Π.Ε.Δ.Υ. καθώς και οι συμβεβλημένοι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ., προκειμένου να αποσυμφορηθούν και τα Νοσοκομεία από μη επείγοντα περιστατικά.

Αναφορά έγινε σε εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα του ιατρικού κλάδου, όπως επίσης και στην ενίσχυση και αναβάθμιση των κρατικών δομών υγείας κυρίως μέσω της στελέχωσης τους, ιδιαίτερα σε απομακρυσμένες και νησιωτικές περιοχές στις οποίες, λόγω της γεωγραφικής τους ιδιαιτερότητας και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν, κρίνεται ακόμη περισσότερο απαραίτητη η παρουσία ιατρών.

Το Δ.Σ. του ΙΣΜ υπογράμμισε επίσης την σπουδαιότητα εφαρμογής άμεσων μέτρων διάσωσης και ενδυνάμωσης του συνολικού Εθνικού συστήματος Υγείας για την άμεση κάλυψη των αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών.

Οι βουλευτές άκουσαν με προσοχή τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τον ιατρικό κλάδο και τα αιτήματα του Συλλόγου, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την σπουδαιότητα και προτεραιότητα της ορθής και καθολικής παροχής υγείας προς το κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης.

"Αλιεύοντας" την είδηση