Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΑΙΔΕΙΑ » Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ » Συνάντηση βουλευτών Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μαγνησίας
Συνάντηση βουλευτών Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μαγνησίας

Συνάντηση βουλευτών Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ με το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Μαγνησίας

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» είχαν την Τετάρτη 15.4.2015, οι Μαγνησίας του , Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δανάη Τζήκα και Κατερίνα Παπανάτσιου, καθώς και εκπρόσωπος του Κώστα Δελημήτρου, κατά την οποία ενημερώθηκαν κυρίως για τα τοπικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον Νομό.

Μεταξύ των θεμάτων που έθεσαν ήταν η ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης προς τις σχολικές επιτροπές έτσι ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να καταστεί αποτελεσματικότερη, καθώς οι λειτουργικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 60% τα τελευταία χρόνια. Επίσης αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να υπάρχει ικανός αριθμός διαθέσιμων εκπαιδευτικών προκειμένου να καλύπτονται μακροχρόνιες και βραχυχρόνιες άδειες, δεδομένου ότι η διαδικασία των αναπληρώσεων είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα. Συγκεκριμένα τόνισαν τα προτα που προκύπτουν από τις που υπηρετούν στα του Νομού λόγω της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας της Μαγνησίας, που είναι ο μόνος νομός πέρα από την Αθήνα και την που έχει Α και Β περιοχή μετάθεσης. Επισήμαναν ότι παρά το ότι έχει σημειωθεί μείωση των μισθωμένων κτιρίων, απαιτείται η ανέγερση νέων σύγχρονων αντισεισμικών διδακτηρίων για την κάλυψη των αναγκών, τόσο των ών όσο και των εκπαιδευτικών. Ακόμη, εστιάζοντας στο -Νέας Ιωνίας ανέδειξαν το έντονο διδακτικό πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με την λειτουργία πολλών νηπιαγωγείων σε 2 κύκλους εργασίας (πρωί – απόγευμα) και επανέλαβαν το πάγιο αίτημα για την υποχρεωτική εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.
Τονίζοντας ότι χρειάζεται μια γενικότερη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου προκειμένου να υπάρχει ευελιξία, οι εκπαιδευτικοί υπογράμμισαν την ανάγκη οι αλλαγές να γίνουν από την προσχολική αγωγή σταδιακά σε όλες τις βαθμίδες και όχι αποσπασματικά από τις ανώτερες, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την με τον τοπικό βουλευτή κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και την διάθεσή τους αυτή να συνεχιστεί με όλους τους του ΣΥΡΙΖΑ.
Οι βουλευτές άκουσαν με προσοχή τα αιτήματα του Συλλόγου υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα καταγραφής των κενών εκ των προτέρων προκειμένου ο Νομός να μπορέσει να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες των θέσεων που θα προκύψουν με την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση