Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση του Δήμου Ν. Πηλίου με τον υπό σύσταση συνεταιρισμό
Συνάντηση του Δήμου Ν. Πηλίου με τον υπό σύσταση συνεταιρισμό

Συνάντηση του Δήμου Ν. Πηλίου με τον υπό σύσταση συνεταιρισμό

Νέα αρχή για τα λατομεία Καλαμακίου

Με κύριο σκοπό τη σωστή και νόμιμη απαναλειτουργία των λατομείων της περιοχής Καλαμακίου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 συνάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Νοτίου Πηλίου και εκπροσώπων του υπό σύσταση Λατομικού Συνεταιρισμού Καλαμακίου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αργαλαστής οι λατόμοι παρουσίασαν τις ενέργειες που έχουν προβεί μέχρι σήμερα για την σύσταση του λατομικού συνεταιρισμού Καλαμακίου και βρίσκονται στο τελικό στάδιο περαίωσής τους.

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νικόλαος Φορτούνας και οι Ευάγγελος Ντόβας, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, Ευάγγελος Νασιόπουλος και Αθανάσιος Φλέρης τόνισαν ότι οι ενέργειες των λατόμων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και από την πλευρά του Δήμου θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν- και πάντα στο πλαίσιο της νομοθεσίας- ώστε να βοηθηθεί στα πρώτα βήματά του ο λατομικός συνεταιρισμός.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν από κοινού στο συντονισμό των επόμενων ενεργειών ώστε σύντομα και πάνω σε σωστές βάσεις να γίνει η παραχώρηση των λατομικών χώρων του Καλαμακίου, στα μέλη του συνεταιρισμού – κατοίκους του χωριού – και αυτοί με την σειρά τους απρόσκοπτα να εκμεταλλεύονται τους λατομικούς χώρους, βοηθώντας στην τοπική .

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας, σε του μετά τη συνάντηση, επεσήμανε πως «γίνεται μια νέα αρχή για την σωστή, νόμιμη και παραγωγική συνεργασία μεταξύ του Δήμου Νοτίου Πηλίου και του υπό σύσταση Λατομικού συνεταιρισμού Καλαμακίου. Επιμένω και επαναλαμβάνω ότι τα λατομεία του δήμου Νοτίου Πηλίου θα λειτουργούν εφαρμόζοντας με ευλάβεια τη σχετική νομοθεσία, θα πρέπει οι εκμεταλλευτές να είναι όλοι ή όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους κατοίκους των περιοχών αυτών στην παραγωγή και εκμετάλλευση των σχιστόλιθων, ο δεν ήθελε και δεν θέλει ούτε ένα ευρώ έσοδο από την λειτουργία τους, αλλά και δεν θέλει να πληρώνει σε πρόστιμα ούτε ένα ευρώ σε βάρος των άλλων κατοίκων του Δήμου.

Η αλήθεια είναι ότι ο υπό σύσταση Λατομικός Συνεταιρισμός Καλαμακίου, τηρεί όλα τα παραπάνω που έχει θέσει ο και είναι σίγουρο ότι η συνεργασία μας θα είναι άριστη», ο κ. Φορτούνας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση