Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση με ΡΟΜΑ είχε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας
Συνάντηση με ΡΟΜΑ  είχε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας

Συνάντηση με ΡΟΜΑ είχε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας

Με εκπροσώπους των συναντήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων και συγκεκριμένα με τους κκ. Αναστασίου Αριστοτέλη –πρόεδρο του Συλλόγου της συνοικίας Προσφυγικών, Μπάφα Παναγιώτη – πρόεδρο της συνοικίας Αλιβερίου και Δημόπουλο Κων/νο – πρόεδρο της συνοικίας Αγίας Παρασκευής.

Σκοπός της συνάντησης να συζητηθούν θέματα που αφορούν στην επίσπευση των διαδικασιών καθορισμού του αριθμού των αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου και την απευθείας των προέδρων των συλλόγων για προγράμματα και δράσεις που τους αφορούν.

Η αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει, με σχετική της παρέμβαση προς τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες άλλων φορέων, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τις άδειες άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου, και ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειές τους, όπως έγινε και με την εφαρμογή των «Τοπικών Δράσεων Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ)» και τη συμμετοχή των ΠΕΜΣ στη συγκρότηση της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΤΟΠΕΚΟ Βόλου, κατά την οποία πάνω από τους μισούς εκ των ωφελουμένων ήταν ΡΟΜΑ.

Τέλος, η κα Κολυνδρίνη πρότεινε τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων εξωστρέφειας του ιδιαίτερου πολιτιστικού αποθέματος των Ρομά, με σκοπό την ανάδειξη των ηθών και των εθίμων τους, της γαστρονομίας κι εν γένει της κουλτούρας τους και κατά συνέπεια τη διασύνδεση αυτών των δράσεων με την ενίσχυση του πολιτιστικού τουρισμού στην περιοχή μας.

Η πρόταση αυτή έτυχε θερμής υποδοχής κι από τους ανωτέρω τρεις εκπροσώπους με να δρομολογηθούν από κοινού ενέργειες στο προσεχές διάστημα για την υλοποίηση αυτών των δράσεων κι εκδηλώσεων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση