Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με προέδρους Σωματείων
Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με προέδρους Σωματείων

Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με προέδρους Σωματείων

Συνάντηση στο γραφείο της είχε σήμερα στις 28-07-2015 η Δωροθέα Κολυνδρίνη με τους Βασίλειο Παπανικολάου, πρόεδρο του Σωματείου Τεχνικών Μηχανικών Εγκαταστάσεων Θεσσαλίας, Τρύφωνα Βλαχογιάννη πρόεδρο του Σωματείου Οξυγονοκολλητών και Ηλεκτροσυγκολλητών Μαγνησίας, Ευάγγελο Χαντζιάρα, πρόεδρο του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Μαγνησίας και Απόστολο Κασίδη, πρόεδρο του Σωματείου Χειριστών Μαγνησίας, ώστε να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που τέθηκαν από τα Σωματεία σε προγενέστερη συνάντηση ( 23-06-2015) κατά την οποία συζητήθηκαν γενικότερα θέματα διεξαγωγής εξετάσεων για την απόκτηση επαγγελματικών αδειών των παραπάνω ειδικοτήτων.

Η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους προέδρους των Σωματείων ότι από 20 Αυγούστου 2015 μπορούν τα μέλη τους να υποβάλλουν αιτήσεις στο Τμήμα Επαγγέλματος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων για συμμετοχή στις που θα διενεργηθούν στην έδρα της Περιφέρειας

Όσον αφορά στη θεώρηση της προϋπηρεσίας από τα σωματεία και δεδομένου ότι σε καμία Περιφερειακή Ενότητα από την εφαρμογή της νέας νομοθεσίας δεν απαιτείται κατά την υποβολή των δικαιολογητικών θεώρηση της προϋπηρεσίας από το αντίστοιχο Σωματείο, αυτό θα εξετασθεί συνολικά για την Περιφέρεια από τη Γενική Δ/νση Ανάπτυξης.

Οι εκπρόσωποι στις εξεταστικές για τη διεξαγωγή των εξετάσεων για την απόκτηση των επαγγελματικών αδειών των αντίστοιχων τεχνικών επαγγελμάτων προτείνονται από τις Ομοσπονδίες και συμπεριλαμβάνονται στις , εφόσον προκύπτει πλήρωση των ελάχιστων απαιτούμενων τυπικών προσόντων (τίτλοι σπουδών).

Για την εξειδίκευση των θερμαστών με την έννοια της πρακτικής άσκησης πριν την ανάληψη εργασίας, για την αποφυγή ατυχημάτων, ο οφείλει να εξειδικεύει τον αδειούχο θερμαστή πριν την ανάληψη υπεύθυνης εργασίας και αυτό ελέγχεται από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Η διενέργεια των εξετάσεων και οι συμμετέχοντες σε αυτές, ανακοινώνεται από την υπεύθυνη για τη διενέργεια των εξετάσεων υπηρεσία (Δ/νση Ανάπτυξης Π.Ε. Λάρισας) στη ιστοσελίδα της Περιφέρειας και στον ηλεκτρονικό τύπο και θα προωθούνται στο για την πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Τέλος η αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι αφουγκραζόμαστε τα αιτήματα των φορέων και των πολιτών και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αύξηση των ΚΑΠ για τους ορεινούς Δήμου ζητά ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου #δήμαρχοςΝοτίουΠηλίου… - https://t.co/NKepmXt7NM -

  • Υποψήφιοι για την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας #ΕνωσηΞενοδόχωνΜαγνησίας - https://t.co/y1RBneCA55 -

  • Αποκατάσταση οδικού δικτύου Μαυρόλοφος- Φυλάκη-Πέρδικα #Αποκατάστασηοδικούδικτύου - https://t.co/rMDcE6nTe1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση