Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με λατόμους του Πηλίου
Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με  λατόμους του Πηλίου

Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με λατόμους του Πηλίου

Ζητούν μετβτικό στάδιο δύο ετών στις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων

Πιο συγκεκριμένα, η κα συναντήθηκε με τους κ.κ. Ελένη Αναγνώστου από το Σωματείο Λατομών Καλαμακίου, Δημήτρη Σπύρο από το Σωματείο Λατομών εοχωρίου, Νικόλαο Ντόλια, πρόεδρο του Σωματείου Λατομών Πρόπαν και Βασιλική Ντόλια, επιστημονική σύμβουλο, Ζαχαρία Κατσιντέλια κι Αθανάσιο Ακρίβο, πρόεδρο κι αρόεδρο αντίστοιχα του Σωματείου Λατομών Συκής και τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου , κ. Αργύρη Χαδούλη, με τους οποίους συζήτησε θέματα ορθολογικής εκμετάλλευσης των λατομείων σχιστολιθικών πλακών στις ανωτέρω περιοχές.

Η αεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τους υπευθύνους των Σωματείων των λατόμων για θέματα που αφορούν στην εκμετάλλευσή τους -τακτο διοικητικών εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών- και συγκεκριμένα: την προσωρινή ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης και τροπο των ήδη εγκεκριμένων τεχνικών μελετών εκμετάλλευσης των λατομείων.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ζήτησαν να προβλεφθεί από το αρμόδιο Υπουργείο μεταβατικό στάδιο δύο ετών στις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, ώστε να εγκριθούν νέες τεχνικές μελέτες για την εκμετάλλευση των λατομείων με γνώμονα τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων.

Επίσης τόνισαν ότι είναι πρόθυμοι να συναντηθούν και να συζητήσουν με το δήμαρχο Νοτίου Πηλίου για το νέο φορέα εκμετάλλευσης των λατομικών χώρων, αφού προηγουμένως τακτοποιηθούν οι διοικητικές εκκρεμότητες.
Η αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει, με σχετική της παρέμβαση στην Κεντρική διοίκηση, για την άρση των διοικητικών εκκρεμοτήτων που αφορούν στην εκμετάλλευση των λατομείων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση