Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με λατόμους του Πηλίου
Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με  λατόμους του Πηλίου

Συνάντηση Δωροθέας Κολυνδρίνη με λατόμους του Πηλίου

Ζητούν μεταβατικό στάδιο δύο ετών στις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων

Συνάντηση στο της είχε σήμερα, 15-06-2015, η & Σποράδων Δωροθέα με εκπροσώπους Σωματείων Λατομείων από , Συκή, Πρόπαν και .

Πιο συγκεκριμένα, η κα συναντήθηκε με τους κ.κ. Ελένη Αναγνώστου από το Σωματείο Λατομών Καλαμακίου, Δημήτρη Σπύρο από το Σωματείο Λατομών Νεοχωρίου, Νικόλαο Ντόλια, πρόεδρο του Σωματείου Λατομών Πρόπαν και Βασιλική Ντόλια, επιστημονική σύμβουλο, Ζαχαρία Κατσιντέλια κι Αθανάσιο Ακρίβο, πρόεδρο κι αντιπρόεδρο αντίστοιχα του Σωματείου Λατομών Συκής και τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Αργύρη Χαδούλη, με τους οποίους συζήτησε θέματα ορθολογικής εκμετάλλευσης των λατομείων σχιστολιθικών πλακών στις ανωτέρω περιοχές.

Η αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τους υπευθύνους των Σωματείων των λατόμων για θέματα που αφορούν στην εκμετάλλευσή τους -τακτοποίηση διοικητικών εκκρεμοτήτων παρελθόντων ετών- και συγκεκριμένα: την προσωρινή ανανέωση των συμβάσεων μίσθωσης και τροποποίηση των ήδη εγκεκριμένων τεχνικών μελετών εκμετάλλευσης των λατομείων.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου ζήτησαν να προβλεφθεί από το αρμόδιο Υπουργείο μεταβατικό στάδιο δύο ετών στις εγκρίσεις περιβαλλοντικών όρων, ώστε να εγκριθούν νέες τεχνικές μελέτες για την εκμετάλλευση των λατομείων με γνώμονα τη των εκμεταλλεύσεων.

Επίσης τόνισαν ότι είναι πρόθυμοι να συναντηθούν και να συζητήσουν με το δήμαρχο Νοτίου Πηλίου για το νέο φορέα εκμετάλλευσης των λατομικών χώρων, αφού προηγουμένως τακτοποιηθούν οι διοικητικές εκκρεμότητες.
Η αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλλει, με σχετική της παρέμβαση στην Κεντρική , για την των διοικητικών εκκρεμοτήτων που αφορούν στην εκμετάλλευση των λατομείων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Η ομολογία που έριξε αυλαία στο θέατρο 37 ημερών #ΓλυκάΝερά - https://t.co/WIkUfRaZ8h -

  • Στο Βόλο ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ #Αρχηγός ΓΕΕΘΑ - https://t.co/vHkjLxwJbJ -

  • Άρση μέτρων: Τι ανοίγει τις επόμενες ημέρες - https://t.co/a7Ygbn7bsY -

"Αλιεύοντας" την είδηση