Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ » Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Με τον αναπληρωτή υπουργό Ι. Πανούση συναντήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. .
Ο βουλευτής έθεσε στον υπουργό το σοβαρό θέμα των περίπου 100 οργανικών κενών, γεγονός που εμποδίζει την επαρκή αστυνόμευση του Ν. Μαγνησίας, αφού η διεύθυνση και το προσωπικό εάν και υπερβάλουν εαυτούς, πολλές φορές χωρίς τα αναγκαία μέσα και χωρίς ρεπό για αρκετό καιρό, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Επίσης ο κ. επισήμανε προς τον υπουργό ότι τα τελευταία χρόνια η ροή μεταθέσεων αστυνομικών προς τη Μαγνησία είναι μηδενική. Πέρυσι μετατέθηκε μόνο ένας στη Μαγνησία, ενώ φέτος δεν προβλέπεται να μετακινηθεί κανένας αξιωματικός προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ακόμη ότι η Μαγνησία τους θερινούς μήνες αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής κίνησης, ενώ το ανάγλυφο και οι δυσκολίες προσβασιμότητας σε αρκετές περιοχές () είναι αποτρεπτικά για την πλήρη αστυνόμευση των συγκεκριμένων περιοχών από τις κεντρικές υπηρεσίες της αστυνομίας.

«Το προσωπικό είναι ελάχιστο κ. υπουργέ» είπε ο βουλευτής, για να συμπληρώσει ότι για μια μεγάλη περιοχή με πληθυσμό άνω των 40 χιλιάδων κατοίκων, όπως η , δεν επαρκεί το προσωπικό για καθημερινές περιπολίες με αστυνομικό .

Ο αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη άκουσε με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επισημάνσεις του βουλευτή Μαγνησίας και απάντησε ότι στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και της επιστροφής αστυνομικών στις οργανικές τους θέσεις θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την Αστυνομική Διεύθυνση, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

"Αλιεύοντας" την είδηση