Βρίσκεστε εδώ:  / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Συνάντηση Χρ. Μπουκώρου με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Με τον αναπληρωτή υπουργό Ι. Πανούση συναντήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρ. Μπουκώρος.
Ο βουλευτής έθεσε στον υπουργό το σοβαρό θέμα των περίπου 100 οργανικών κενών, γεγονός που εμποδίζει την επαρκή αστυνόμευση του Ν. Μαγνησίας, αφού η διεύθυνση και το προσωπικό εάν και υπερβάλουν εαυτούς, πολλές φορές χωρίς τα αναγκαία μέσα και χωρίς ρεπό για αρκετό καιρό, δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Επίσης ο κ. Μπουκώρος επισήμανε προς τον υπουργό ότι τα τελευταία χρόνια η ροή μεταθέσεων αστυνομικών προς τη Μαγνησία είναι μηδενική. Πέρυσι μετατέθηκε μόνο ένας αστυνομικός στη Μαγνησία, ενώ φέτος δεν προβλέπεται να μετακινηθεί κανένας αξιωματικός προς την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ακόμη ότι η Μαγνησία τους θερινούς μήνες αντιμετωπίζει αυξημένες ανάγκες λόγω της τουριστικής κίνησης, ενώ το ανάγλυφο και οι δυσκολίες προσβασιμότητας σε αρκετές περιοχές (Πήλιο – Όθρυς – Σποράδες) είναι δεδομένα αποτρεπτικά για την πλήρη αστυνόμευση των συγκεκριμένων περιοχών από τις κεντρικές υπηρεσίες της αστυνομίας.

«Το προσωπικό είναι ελάχιστο κ. υπουργέ» είπε ο βουλευτής, για να συμπληρώσει ότι για μια μεγάλη περιοχή με πληθυσμό άνω των 40 χιλιάδων κατοίκων, όπως η Νέα Ιωνία, δεν επαρκεί το προσωπικό για καθημερινές περιπολίες με αστυνομικό όχημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη άκουσε με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις επισημάνσεις του βουλευτή Μαγνησίας και απάντησε ότι στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης και της επιστροφής αστυνομικών στις οργανικές τους θέσεις θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την Αστυνομική Διεύθυνση, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δύο πνιγμοί σε Αλυκές και Γλύφα - https://t.co/WAGDYoC44j -

  • Αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα - Τα νέα πρόσωπα - https://t.co/qEJhF13wjx -

  • Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Ν. Χαρδαλιάς: Παράταση του ορίου 100 ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις - https://t.co/CigGldLvUa -

"Αλιεύοντας" την είδηση